◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Cu cine joacă Simona Halep la Wimbledon 2019. Analiza tabloului și adversarele româncei

Vineri a avut loc tragerile la sorți a tabloului pentru Wimbledon 2019. Din postura de cap de serie numărul șapte, Simona Halep a avut mult ghinion și va avea un parcurs absolut infernal în tentativa de a prinde fazele superioare ale celui de-al treilea Grand Slam al anului.

După ce a pierdut teren în clasamentul WTA după turneul de la Roland Garros, Simona ar putea fi nevoită să înfrunte jucătoare mai bine clasate decât ea încă din sferturile de finală. Dar chiar și pentru a reuși să ajungă între ultimele opt, românca va avea de trecut de câteva jucătoare foarte puternice.

Cu cine joacă Simona Halep la Wimbledon 2019. Posibil duel cu Buzărnescu în turul 2!

În turul 1 de la Wimbledon 2019, Simona Halep va juca împotriva Aliaksandrei Sasnovich, din Belarus, locul 37 WTA. Anul trecut, la Wimbledon, Sasnovich reușea cel mai bun rezultat al ei la un turneu de Grand Slam și ajungea până în turul 4.

Sasnovich a reușit un rezultat șocant în 2018, după ce a trecut în turul 1 de Petra Kvitova, cu un neverosimil 6-0 în setul decisiv. Jucătoarea din Belarus a mai trecut apoi de Taylor Townsend și Daria Gavrilova, pentru a fi eliminată de Jelena Ostapenko în turul 4.

Un duel tare pentru Simona Halep ar urma chiar și în turul 2. Ar putea da chiar peste Mihaela Buzărnescu. Pentru ca acest lucru să se întâmple, Miki ar trebui să treacă de Jessica Pegula, adversara din turul 1, iar Halep să nu se încurce cu Sasnovich. Halep a câştigat singurul duel direct cu Buzărnescu, în 2008, la un turneu challenger.

În turul 3, Simona Halep ar putea avea de înfruntat o jucătoare importantă din circuit. Este vorba de Daria Kasatkina, 22 de ani, o jucătoare de mare valoare a noului val, chiar dacă rezultatele din ultimul timp nu au fost pe măsura uriașelor așteptări. Cu un joc variat, rusoaica se descurcă bine pe orice suprafață. Anul trecut ajungea în sferturile de finală la Wimbledon, unde era eliminată de Angelique Kerber.

Simona Halep o conduce pe Kasatkina la scorul întâlnirilor directe, 3-1. Ultimul duel direct, în 2017, în sferturile de finală de la Beijing, a fost câștigat clar de Simona. Românca a mai învins-o pe rusoaică la Roland Garros, în 2017, și la Miami, un an mai devreme. Singura victorie a Kasatkinei a venit la Wuhan, în 2017. Toate cele patru confruntări directe s-au terminat în două seturi.

Tabloul complet al Simonei:

turul 1: Sasnovich
turul 2: Buzărnescu/Pegula
turul 3: Kasatkina/Azarenka
optimi: Sabalenka/Keys/Venus Williams
sferturi: Osaka
semifinale: Pliskova/Svitolina
finală: Barty/Kerber/Serena/Kvitova/Bertens

Cu cine joacă Simona Halep la Wimbledon 2019. Poate înfrunta trei jucătoare din Belarus până în optimi

O altă adversară de top pentru turul 3 este Victoria Azarenka, semifinalistă la Wimbledon în 2011 și 2012. Jucătoarea din Belarus este departe de cea mai bună formă a carierei, dar rămâne un nume de speriat în circuit. În 2017, Simona trecea de Vika în optimile de finală de la Wimbledon, scor 7-6 (3), 6-2. Românca a trecut de Azarenka și în 2015, pentru a se califica în semifinale la US Open. Vika are și ea două victorii în meciurile directe, dar de mai mică anvergură. Ambele în 2012, la Linz și la Doha.

Traseul ar putea continua cu un nou duel infernal în optimile de finală, acolo unde Aryna Sabalenka este cea mai probabilă adversară. O altă jucătoare din Belarus, care va ieși în această săptămână din top 10, depășită de Serena Williams. Sabalenka este o jucătoare de forță, ceea ce o face cu atât mai periculoasă pe iarbă.

Cu cine joacă Simona Halep la Wimbledon 2019. Naomi Osaka, posibilă adversară în semifinale, nu e de speriat pe iarbă

Dar Simona Halep a reușit să se impună în cele două confruntări directe cu Sabalenka, de fiecare dată în minimum de seturi, fără prea mari probleme. Ambele dueluri au fost în 2018, la Shenzhen și la Cincinnati. Va fi prima confruntare pe iarbă între cele două. Madison Keys și Venus Williams sunt și ele posibile adversare în optimile de finală.

În sferturile de finală, Simona Halep ar putea să înfrunte o jucătoare mai bine clasată decât ea, este vorba despre Naomi Osaka, locul 2 în clasamentul WTA. Nipona nu este o jucătoare tocmai periculoasă pe iarbă. Turul 3, performanță reușită în 2017 și 2018, este cel mai bun rezultat pentru ea la Wimbledon. Halep o conduce pe Osaka la meciuri directe, scor 4-1. Nu s-au înfruntat pe iarbă.

Karolina Pliskova este cea mai probabilă adversară din semifinale. Și ea este o jucătoare de forță, care poate domina cu ajutorul serviciului jocul pe iarbă. Simona o conduce clar pe jucătoarea din Cehia la meciuri directe, scor 7-3. Nu s-au înfruntat pe iarbă până acum.

Și pe partea cealaltă a tabloului au aterizat câteva jucătoare de top, posibile adversare în finală pentru Simona Halep. Ashleigh Barty, Angelique Kerber, Petra Kvitova și Kiki Bertens sunt cele mai importante nume. Doar că, pentru a ajunge în ultimul act, Kerber ar putea fi nevoită să o înfrunte pe Serena Williams încă din sferturile de finală.

fanatik.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *