default-logo

Ovidiu Ioanițoaia a fost premiat de „Ziua Ziaristului Român”: „Un compliment adresat întregii prese sportive”

Astăzi, la Studioul „Horia Bernea” din cadrul Muzeului Țăranului Român, a avut loc celebrarea Zilei Ziaristului Român, eveniment organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România. Evenimentul se află la cea de-a șaptea ediție.

La acest eveniment a fost premiat și directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, acesta primind „Distincția «Credință și Loialitate» pentru abnegația, dăruirea, talentul și priceperea puse în slujba jurnalismului”.

Ioanițoaia a transmis și un mesaj, după primirea diplomei din partea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. 

Interpretez acest premiu nu ca pe o răsplată personală, ci ca pe un compliment adresat întregii prese sportive, pe care mulți o consideră greșit, o cenușăreasă
Ovidiu Ioanițoaia, director Gazeta Sporturilor

În cadrul evenimentului s-au mai decernat premiile „Eminescu Ziaristul”, dar și alte distincții importante acordate unor personalități din spațiul public românesc, care s-au remarcat prin activitatea și performanțele culturale, științifice sau civice.

Data aleasă pentru acest eveniment a fost și ea una specială. „Fiind emblematică pentru importanța pe care ar trebui să o aibă profesia de jurnalist în România, întrucât 28 iunie 1883 a fost ziua în care Mihai Eminescu a fost scos cu forța din viața publică și băgat în cămașa de forță. A fost ziua în care, practic, presa a fost arestată, Eminescu fiind, la momentul acela, cea mai puternică voce publică”, au precizat organizatorii evenimentului de astăzi.

 

gsp.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*