◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Ovidiu Ioanițoaia a fost premiat de „Ziua Ziaristului Român”: „Un compliment adresat întregii prese sportive”

Astăzi, la Studioul „Horia Bernea” din cadrul Muzeului Țăranului Român, a avut loc celebrarea Zilei Ziaristului Român, eveniment organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România. Evenimentul se află la cea de-a șaptea ediție.

La acest eveniment a fost premiat și directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, acesta primind „Distincția «Credință și Loialitate» pentru abnegația, dăruirea, talentul și priceperea puse în slujba jurnalismului”.

Ioanițoaia a transmis și un mesaj, după primirea diplomei din partea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. 

Interpretez acest premiu nu ca pe o răsplată personală, ci ca pe un compliment adresat întregii prese sportive, pe care mulți o consideră greșit, o cenușăreasă
Ovidiu Ioanițoaia, director Gazeta Sporturilor

În cadrul evenimentului s-au mai decernat premiile „Eminescu Ziaristul”, dar și alte distincții importante acordate unor personalități din spațiul public românesc, care s-au remarcat prin activitatea și performanțele culturale, științifice sau civice.

Data aleasă pentru acest eveniment a fost și ea una specială. „Fiind emblematică pentru importanța pe care ar trebui să o aibă profesia de jurnalist în România, întrucât 28 iunie 1883 a fost ziua în care Mihai Eminescu a fost scos cu forța din viața publică și băgat în cămașa de forță. A fost ziua în care, practic, presa a fost arestată, Eminescu fiind, la momentul acela, cea mai puternică voce publică”, au precizat organizatorii evenimentului de astăzi.

 

gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *