◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Institutul de știri de interes public din Scoția a rămas la stadiul de… ședințe

Organismul media Scottish Newspaper Society (SNS) se declară „surprins” că guvernul scoțian nu a mers mai departe în a acționa în baza recomandărilor unei analize a viitorului jurnalismului în Scoția, manifestând ceea ce au numit „lipsa angajamentului ferm al șefilor guvernamentali față de o serie de propuneri menite să ajute jurnalismul”, potrivit holdthefrontpage.co.uk.
Guvernul a confirmat planurile de a crea un institut de știri de interes public. Deși mișcarea a fost salutată de SNS, organizația și-a împărtășit surpriza că administrația condusă de Partidul Național Scoțian a fost „incapabilă să găsească resursele minime necesare pentru a pune proiectul în mișcare”. Directorul societății media, John McLellana, declarat: „În timp ce SNS salută angajamentul secretarului de cabinet Angus Robertson de a convoca o discuție suplimentară despre înființarea unui Institut Scoțian de Jurnalism de Interes Public, considerăm remarcabil că singurul angajament oficial ferm față de activitatea de lucru în care funcționarii publici au fost pe deplin implicați încă de la început este acela de a organiza o nouă ședință”.
Lansarea institutului a fost una dintre recomandările făcute în revizuirea Grupului de lucru pentru jurnalism de interes public. O recomandare a fost ca guvernul scoțian să investească nu mai puțin de 25% din bugetul său central de publicitate și marketing cu furnizori de știri de interes public. De partea sa, Executivul scoțian susține că „nu se poate angaja să investească un procent din bugetul său central de publicitate cu editori de știri de interes public”. „Recunoaștem necesitatea de a asigura independența completă a jurnalismului față de guvern, dar tot ce a căutat SNS a fost ca guvernul scoțian să investească bani publici în mod echitabil într-un mod care să susțină locurile de muncă din Scoția și să se asigure că publicul a continuat să primească informații de încredere. În schimb, pare mulțumit să canalizeze resurse valoroase către giganții tehnologici deținuți de străini, care nu fac nimic pentru a susține economia scoțiană. Cu toate acestea, în ciuda condițiilor comerciale din ce în ce mai dificile din cauza costurilor în creștere, membrii noștri vor continua să ofere cititorilor știri de încredere și de calitate, așa cum au făcut-o întotdeauna”, conchide McLellana. (Roxana Istudor / UZPR)
Foto: Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *