◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Medicina are viitor de ‘aur’: La UMF Cluj-Napoca s-a intrat cu media 5,22

Cea mai mică notă de admitere cu care s-a intrat prin concurs la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a fost 5,22, la specializarea Farmacie, anunță MEDIAFAX.

Potrivit rezultatelor postate luni pe site-ul UMF Cluj-Napoca, pentru cele 660 de locuri la licență la buget şi 290 de locuri cu taxă, au concurat 1794 de candidați.

La Medicină, cea mai mare notă obținută la concursul de admitere a fost 9,82 iar cea mai mică 7,86, la Medicină Dentară 8,82 a fost cea mai mare și 7,05 cea mai mică, iar la Farmacie cea mai mare notă de intrarea a fost 9,94 iar cea mai mică 5,22.

De asemenea, la Asistență Medicală Generală, Radiologie şi Imagistică, Tehnică Dentară și Nutriţie şi Dietetică prima notă de intrare a fost 10, iar cele mai mici au fost cuprinse între 9 și 9,40.

Cele mai căutate specializări au fost Radiologie şi Imagistică cu 5,4 concurenţi pe loc, Asistenţă Medicală Generală cu 4,5/loc, urmată de Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare cu 3 candidaţi pentru un loc, în timp ce pentru Nutriţie şi Dietetică s-au înscris aproape 4 candidaţi pe un loc.

La Medicină concurența a fost de 2,86 înscriși pentru un loc.

Interesul crescut pentru Tehnică Tentară s-a menţinut, cu 4,4 candidaţi/loc.

La Medicină Dentară și la Farmacie s-au înscris mai puţini candidaţi anul acesta decât în 2019.

Examenul de admitere de la UMF Cluj-Napoca s-a desfășurat, în premieră, în două zile consecutive, 25 și 26 iulie.

În contextul epidemiologic actual, conducerea UMF a pregătit 38 de săli de examen, probele scrise având loc atât în amfiteatrele universității, cât și la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, la Sala Sporturilor “Horia Demian” și Sala Polivalentă BT Arena.

De asemenea, s-au rezervat sălile de conferințe din două mari hoteluri din Cluj-Napoca. Rezultatele finale ale examenului de admitere, după contestații,se vor afișa în 29 iulie.

stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *