default-logo

Întâlnire a membrilor UZPR, filiala Mureș-Harghita, cu președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan

La sala Europa, la Hotel Grand, din Târgu-Mureș, a fost prima întâlnire a președintelui UZPR, Doru Dinu Glăvan cu o parte dintre  membrii UZPR, filiala Mureș-Harghita, după ce lucrurile au revenit în matca lor firească în viața UZPR.

A fost o întâlnire informală, cu o parte dintre ziariștii mureșeni, de fapt cei care sunt activi în derularea unor proiecte profesionale și culturale sub egida UZPR.

Au fost prezenți Nicolae Băciuț și Răzvan Onesa, membri în Consiliul director al UZPR, pr. dr. Gheorghe Nicolae Șincan, președintele filialei Mureș-Harghita a UZPR.

Președintele Doru Dinu Glăvan a făcut o evaluare a situației filialei și o

invitație la concordie. Domnia sa a afirmat că a venit la Târgu-Mureș tocmai pentru a da tonul solidarității de breaslă, dincolo de neînțelese disarmonii, create într-o perioadă de timp. trecută.

Totodată a apreciat remarcabilele acțiuni puse sub sigla UZPR-ului la Târgu-Mureș, desfășurate în țară, la Alba Iulia și la Roma, în Canada sau în Republica Moldova, cu atât mai mult cu cât acestea s-au derulat fără suport financiar din partea UZPR, prin proiecte colective locale.

Doru Dinu Glăvan a prezentat și proiectele înscrise în programul manifestărilor circumscrise Centenarului UZPR, precum și aspectele care vor fi discutate la Adunarea Generală Extraordinară a UZPR din această toamnă, pentru definitivarea textului Statutului organizației. Cele două evenimente vor  avea loc  la București în zilele de 26 și 27 septembrie 2019, unde sunt așteptați și mulți jurnaliști din Mureș și Harghita.

Președintele Uniunii, împreună cu domnii Răzvan Onesa, Nicolae Băciuț și Gheorghe Șincan au fost la Cimitirul de la Biserica din lemn, depunând un buchet de flori albe la mormântul regretatului jurnalist și scriitor Lazăr Lădariu. Un  omagiu adus marelui patriot român, animator al vieții spirituale, culturale  transilvănene .

 

( N. B.)

 

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.