default-logo

MAREA BRITANIE: DATE DESPRE PANDEMIE ȘI IEȘIREA SCOȚIEI DIN COMPONENȚA REGATULUI UNIT

 Pandemia Covid-19

            Efectele

                Un număr record de 2,7 milioane de oameni au fost trimiși la controale medicale pentru cancer în 2021, a anunțat National Health Service (NHS England), citat de BBC (vezi site-ul Număr record de britanici trimiși la control medical pentru cancer după pandemie și campania de vaccinare în massă. Dr. Vernon Coleman: Guvernul pregătește un război, dar nu unul împotriva cancerului, ci împotriva pacienților cu cancer | ActiveNews, postat pe 2 mai 2022).  Datele au indicat faptul că numărul controalelor de rutină a scăzut drastic în 2020 și parțial în 2021, ceea ce ar fi dus la neglijarea unui număr mare de pacienți sau de persoane încă nediagnosticate. Pe de altă parte, un număr tot mai mare de mărturii din partea familiilor victimelor serurilor experimentale Covid arată că, în unele cazuri, vaccinații dezvoltă cancere cu evoluție fulminantă ca reacție adversă la serul ARN mesager.

            Chiar dacă numărul trimiterilor către medicul specialist oncolog a scăzut în Timpul pandemiei, cel puțin 30.000 de persoane încă așteptau în aprilie 2022 să înceapă tratamentul. Organizațiile de caritate au salutat creșterea numărului de trimiteri către medicul specialist, dar au avertizat asupra impactului „devastator” pe care restricțiile covidiene l-au avut asupra îngrijirii cancerului.

            Dame Cally Palmer, director național pentru cancer din cadrul NHS England, a declarat că există încă 30.000 de persoane care nu au început tratamentul „din cauza pandemiei”, dar că noile date sugerează un oarecare progres: „Mergem mai departe și mai repede ca niciodată în ambițiile noastre de a diagnostica mai multe tipuri de cancer într-un stadiu mai timpuriu, astfel încât să putem salva mai multe vieți”, a declarat Palmer, citată de BBC. Este „vital să menținem aceste rate de trimitere la medic la un nivel ridicat”, a adăugat ea.

            Pentru a răspunde cererii tot mai mari de controale, au fost înființate facilități precum ghișee unice pentru analize, clinici mobile și linii telefonice de asistență pentru simptome, pentru a se asigura că Oamenii sunt diagnosticați și tratați cât mai devreme posibil, a precizat serviciul de sănătate. Profesorul Peter Johnson, directorul clinic național al NHS England pentru cancer, a declarat că sesizările din asistența medicală primară au atins un nivel record și că aproximativ 11.000 de persoane pe zi sunt testate, „dar nimeni nu ar spune nici o clipă că suntem acolo unde ne-am dori să fim”.

            Ghidul de bune practici al GMC

                Medicii britanici riscă să-și piardă locul de muncă dacă postează pe conturile lor de socializare informații așa-zis înșelătoare sau false despre vaccinurile COVID, în baza unor noi directive adoptate de autoritatea de reglementare profesională (vezi site-ul https://www.activenews.ro/stiri/Medicii-din-Marea-Britanie-care-contesta-vaccinurile-COVID-si-inchiderile-in-case-risca-sa-fie-suspendati-din-functie-174116, postat pe 1 Mai 2022: un proiect al Consiliului Medical General (GMC) din Marea Britanie vizează opiniile care critică lockdown-urile impuse de Guvern și scepticismul față de campaniile de vaccinare a personalului medical, amenințând persoanele respective cu excluderea din consiliu în cazul în care comentariile lor pe aceste subiecte sunt considerate a nu fi „oneste” sau de natură să „inducă în eroare” populația.

            Ghidul de bune practice medical al GMC, pe care unii îl văd ca pe un „jurământ al lui Hipocrate” al zilelor noastre, include acum un proiect care le cere medicilor „să fie onești și demni de încredere, să își recunoască limitele competențelor și să se asigure că nici o informație din cele pe care le oferă nu induce în eroare”, inclusiv cele răspândite pe platforme precum Twitter, Facebook și TikTok: „Acest lucru se aplică tuturor formelor de comunicare scrisă, orală și digitală”, precum și „tuturor interacțiunilor, inclusiv pe rețelele și site-urile de socializare”.      Propunerile vor fi supuse consultării înainte de a fi introduse în regulament; abaterile de la ghidul de bune practici al GMC pot duce la aplicarea unei serii de sancțiuni împotriva profesioniștilor din domeniul medical, până la eliminarea din registru, ceea ce înseamnă, în esență, pierderea dreptului de a profesa.

            Plan decenal al Guvernului britanic privind cancerul

            NHS a avut un deficit de capacitate de diagnosticare înainte de pandemie și, deși s-au investit 2,3 miliarde de lire sterline în echipamente precum RMN-uri și tomografe, va fi nevoie de Timp pentru a pregăti radiologii și oncologii, a declarat prof Peter Johnson la BBC. Profesorul Johnson a declarat că numărul de diagnostice de cancer a crescut cu aproximativ 3% pe an, din cauza îmbătrânirii populației și a faptului că mai puțini Oameni mor din cauza altor afecțiuni, cum ar fi atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale; el a mai spus că „numărul de persoane pe care le consultăm pentru testele de cancer a crescut într-un ritm mai rapid decât numărul de persoane cu cancer”.

            La rândul său, Minesh Patel, șeful departamentului de politici de la Macmillan Cancer Support, a declarat: „Pentru a evita punerea unei presiuni suplimentare asupra medicilor și asistentelor care muncesc din greu, este vital ca Guvernul să includă măsuri în viitorul plan pe 10 ani privind cancerul pentru a crește numărul de profesioniști în domeniul cancerului, astfel încât persoanele care trăiesc cu cancer să primească îngrijirea de calitate de care au disperată nevoie în Timp util”.

            Secretarul de stat pentru sănătate, Sajid Javid, a declarat: „Viitorul nostru plan pe 10 ani privind cancerul, care va face din Marea Britanie un lider în Europa în domeniul îngrijirii cancerului, împreună cu investițiile noastre record pentru a reduce timpii de așteptare și introducerea taxei de sănătate și asistență socială, ne vor ajuta să ne continuăm misiunea de a aborda întârzierile cauzate de Covid”.

            „Războiul contra pacienților cu cancer” dus de Guvernul Britanic, în opiniile dr Vernon Coleman

            „Marea Britanie susține că a început un nou război împotriva cancerului. Scriu despre medicină probabil de mai mult timp decât oricine altcineva, dar nu-mi dau seama câte războaie împotriva cancerului au fost declarate: la fiecare câțiva ani, un politician în căutare de titluri anunță că va începe un fel de război. Au existat războaie împotriva sărăciei, austerității, consumului de droguri, rasismului, sexismului și a mai multor alte lucruri la care vă puteți gândi – dar au existat mai multe războaie împotriva cancerului decât orice altceva. Și toate au fost un eșec total.

            Cel mai recent război al Regatului Unit împotriva cancerului este, desigur, o minciună cinică. Javid, ministrul britanic al sănătății și politicianul care a inițiat acest război, vorbește despre faptul că Marea Britanie este un lider mondial în domeniul îngrijirii cancerului, vorbește, de asemenea, despre accelerarea diagnosticării și tratamentului cancerului. Mă tem că toate acestea nu sunt altceva decât o glumă proastă menită să distragă atenția de la modul în care au fost tratați pacienții cu cancer în ultimii doi ani (2020 și 2021 – n.n.) și sunt tratați și acum.

            Înainte de închiderile covidiene, ratele de supraviețuire la cancer în Marea Britanie erau printre cele mai slabe din lumea occidentală, iar în ultimii doi ani acestea s-au deteriorat mai repede decât oriunde altundeva. Guvernul Britanic promite acum un vaccin care să vindece cancerul în zece ani. Va fi un nou și minunat vaccin cu ARNm – la fel ca injecția toxică și experimentală care nu te împiedică să te îmbolnăvești de Covid și nu te împiedică să îl răspândești dacă îl ai. Un vaccin care ar putea să te omoare sau să te vatăme pe viață, dar care nu este necesar și nu îți va face nici un bine.

            Nimeni în Istorie nu a trăit vreodată în vremuri atât de corupte: politicienii nu pot deschide gura fără să mintă sau să trișeze. Funcționarii publici mint și trișează, dar nu sunt niciodată pedepsiți. Organizațiile caritabile fură bani și îi împart între directorii supraplătiți. Poliția și sistemul judiciar sunt corupte. Băncile, companiile de investiții și finanțiștii trișează, mint și împart toată prada în prime obscene, quangos și ONG-urile fură atât putere, cât și bani. Mass-media centrală este o slugă prea-plecată și spune minciuni pe bani frumoși. Dar nimic, nimic în lume, nu este atât de corupt ca industria farmaceutică, care a fluturat injecțiile covid cu ARNm și care, fără îndoială, plănuiește acum un vaccin foarte profitabil pentru a învinge cancerul.

            Oamenii care lucrează pentru industria farmaceutică sunt printre cei mai malefici de pe planetă, ei ar face orice pentru bani. Atunci când știu că medicamentele nu funcționează și fac rău, ei continuă să le vândă. Companiile farmaceutice sunt protejate de litigii, angajații de la Pfizer, AstraZeneca, Johnson and Johnson, GlaxoSmithKline sunt trădătorii noștri, ai tuturor; cred că aceste companii îngrozitoare au făcut mai mult rău Omenirii decât toți criminalii din lume. Și, totuși, acum suntem încurajați să lăudăm companiile farmaceutice și să le mulțumim. Membrii personalului companiilor farmaceutice sunt încununați cu onoruri și premii, pe lângă sumele masive de bani pe care le-au făcut din cea mai mare industrie ucigașă din lume; mai rău, atunci când își părăsesc locul de muncă, foștii angajați din companiile farmaceutice se mută fără probleme în viața publică din întreaga lume.

            Închiderea complet lipsită de sens și de neiertat înseamnă că 50.000 de diagnostice de cancer au fost ratate în Marea Britanie: aceasta este cifra Guvernului și pot să vă spun un lucru cu certitudine. Nu este o exagerare, este o subestimare dramatică, probabil că o puteți dubla sau tripla. Sau să o înmulțiți cu 4. Chiar și atunci când au fost în cele din urmă testați și scanați, grație fraudei Covid milioane de pacienți vor trebui să aștepte ani de zile pentru un tratament esențial. Ei recunosc că, în curând, vor exista 12 până la 14 milioane de persoane pe listele de așteptare: pacienții bolnavi de cancer vor trebui să aștepte ani de zile pentru tratament și vor muri înainte de a fi tratați. Halal război împotriva cancerului…

            BMA – inamicul pacienților – spune că există deja șase milioane de persoane care au nevoie de îngrijire medicală. Iar numărul restanțelor este în creștere. În comparație cu mediile de dinaintea farsei pandemice, între aprilie 2020 și noiembrie 2021, au fost cu 29 de milioane mai puține consultații în ambulatoriu și cu 4,2 milioane mai puține operații. Medicii de familie nu reușesc să consulte pacienții și, pentru că nu îi consultă, nu le fac trimiteri. Mii de persoane care merg la secțiile A&E trebuie să aștepte 12 ore sau mai mult pentru tratament. NHS nu mai este potrivit scopului pe care îl clamează.

            Așa cum am avertizat anterior, măștile pe care milioane de oameni încă le poartă arată că ratele de cancer vor crește vertiginos. Purtătorii de măști au un nivel scăzut de oxigen și asta îi face mai vulnerabili la cancer. Pacienții care au cancer, dar sunt în remisie, sunt mult mai susceptibili să dezvolte metastaze dacă poartă mască. Măștile nu au fost niciodată de folos și întotdeauna au făcut mai mult rău decât bine și, totuși, milioane de Oameni, creduli și ignoranți, încă poartă aceste lucruri blestemate…

            Și câte cancere noi vor genera injecțiile Covid cu ARNm, câte cancere vechi vor reveni din cauza acestor injecții?: nimeni nu știe, pentru că este un experiment. În mod incredibil, doctorii din cadrul establishmentului medical susțin că prea mulți Oameni sunt supuși la analize și tratamente. Ei spun că mai puține scanări și operații vor salva planeta de schimbările climatice inexistente. Dar, pun pariu că politicienii vor avea în continuare parte de toate testele și operațiile de care au nevoie, iar membrii familiei regale vor fi scanați, examinați și vor fi operați. La fel și membrii instituțiilor medicale. Este adevărat că Guvernul plănuiește un război. Dar nu este un război împotriva cancerului. Este un război împotriva pacienților cu cancer și cred că această nouă politică britanică va fi în curând globală. Totul face parte din planul de a ucide peste ;apte miliarde de oameni și de a ne duce la Marea Resetare”…

Scoția – referendumul pentru independență

                Prim-ministrul scoțian Nicola Sturgeon a anunțat planurile pentru organizarea unui al doilea referendum privind independența Scoției în octombrie 2023, promițând că va lua măsuri legale pentru a asigura desfășurarea votului dacă guvernul britanic va încerca să îl blocheze (vezi site-ul Scoția vrea să organizeze un nou vot pentru independență (descopera.ro), postat și vizitat pe 1 iulie 2022). Nicola Sturgeon a declarat că guvernul scoțian, care este condus de Partidul Național Scoțian, partid pro-independență, va publica un proiect de lege privind referendumul, care va prezenta planurile pentru ca votul de secesiune să aibă loc pe 19 octombrie 2023. Ea a mai spus că îi va scrie premierului britanic Boris Johnson pentru a cere permisiunea de a organiza un referendum consultativ, dar că a pus deja în mișcare planuri pentru a obține autoritatea legală în cazul în care acesta va bloca referendumul. „Ceea ce nu sunt dispusă să fac, ceea ce nu voi face niciodată, este să permit ca democrația scoțiană să fie prizoniera lui Boris Johnson sau a oricărui prim-ministru”, a declarat Sturgeon în fața Parlamentului scoțian.

            Alegătorii din Scoția, care are o populație de aproximativ 5,5 milioane de locuitori, au respins independența în 2014. Dar guvernul semiautonom al Scoției spune că ieșirea Marii Britanii din UE, la care s-a opus majoritatea scoțienilor, înseamnă că întrebarea trebuie supusă unui al doilea vot. Boris Johnson și Partidul Conservator, aflat la guvernare, care se află în opoziție în Scoția, se opun ferm unui referendum, spunând că problema a fost tranșată în 2014, când scoțienii au votat împotriva independenței cu 55% la 45%.

Emilian M. Dobrescu, UZPR

Edith Mihaela Dobrescu, Institutul de Economie Mondială

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*