default-logo

Sute de artiști la Sibiu Opera Festival

Peste 300 de artişti sunt invitaţi, în perioada 1-11 septembrie, la Sibiu Opera Festival, singura manifestare din municipiu dedicată artei lirice, informează un comunicat remis AGERPRES. „Singurul festival dedicat artei lirice va avea loc în perioada 1-11 septembrie, aduce la Sibiu peste 300 de artişti şi oferă iubitorilor muzicii patru producţii impresionante de operă şi balet, peste zece recitaluri în spaţii neconvenţionale, iar pentru tinerii muzicieni – un masterclass de canto, o gală cu orchestră şi o conferinţă extraordinară moderată de Claudia Robu”, arată sursa citată.
Prima parte a festivalului este dedicată tinerilor artişti, studenţi sau absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ cu profil muzical, care au şansa să urmeze un masterclass de canto coordonat de lect. univ. dr. Florin Estefan, bariton şi manager al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, împreună cu lect. univ. dr. Lelia Serafinceanu (pian) şi lect. univ. dr. Bianca Murariu (pian), în perioada 3-8 septembrie. Înscrierile sunt deschise până sâmbătă, 27 august, iar cei interesaţi pot găsi mai multe informaţii şi formularul electronic de înscriere la adresa: https://filarmonicasibiu.ro/ro/events/masterclass-de-canto.
Timp de trei zile, în spaţii neconvenţionale din municipiul Sibiu şi împrejurimi, participanţii vor anunţa festivalul prin mici recitaluri cu arii de operă acompaniate de pian, sub genericul „Take an Opera Break”.
Joi, 8 septembrie, ora 19,00, la Sala Thalia, publicul este invitat la Gala Sibiu Opera Festival. După patru zile de cursuri şi trei zile de microrecitaluri în Sibiu şi împrejurimi, participanţii la masterclass vor susţine, în calitate de solişti, prima lor gală de operă cu orchestră. Tinerii vor fi acompaniaţi de muzicienii Filarmonicii de Stat Sibiu sub bagheta tânărului dirijor austriac David Schlager. Prin votul juriului şi al auditoriului, cel mai bun solist al Galei va deveni vocea Concertului de Crăciun de la Sibiu.
Biletele pentru Gala de Operă sunt puse în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii, pe iabilet.ro şi în aplicaţia oficială „Filarmonica Sibiu”.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*