default-logo

UZPR și Hipodromul Ploiești, parteneri în promovarea valorilor sportului

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Hipodromul Ploiești au devenit oficial parteneri, cele două instituții convenind să colaboreze pentru promovarea valorilor sportului în rândul publicului larg.
Astfel, în baza acordului de parteneriat, UZPR va mediatiza competițiile și activitățile organizate de către Hipodromul ploieștean, în vreme ce Hipodromul va promova imaginea Uniunii cu ocazia reuniunilor de trap sau curselor de galop organizate aici.
Istoria Hipodromului din Ploiești începe în 1961, după demolarea hipodromului din Bucureşti, petrecută în 1960. Se spune că, pe 26 martie 1961, unul dintre cei mai cunoscuţi driveri ai României, Mircea Ştefănescu, i-a încolonat pe cei 200 de cai de la hipodromul bucureştean şi i-a adus la Ploieşti, drumul fiind parcurs în nouă ore. În prima duminică a lunii aprilie a aceluiaşi an a avut loc primul derbi de trap la Ploieşti, câştigat chiar de Mircea Ştefănescu, cu armăsarul Florinel.
Conform cronicilor vremii, recordul de spectatori s-a consemnat la Derbiul de Trap din 1970, câştigat de armăsarul Talion, condus de Gică Tănase, la care au asistat circa 11.000 de oameni.
În 2014, la Hipodromul Ploieşti au demarat ample lucrări de modernizare şi extindere, care au fost finalizate în luna octombrie a anului 2016.
Noua construcţie are două piste, una pentru trap şi una pentru galop, precum şi o cale de rulare pentru maşina arbitrilor, ambulanţă şi alte servicii. Hipodromul are 7 grajduri, fiecare cu câte 27 de boxe, salivarium cu 19 boxe şi cabinet veterinar. Noua tribună este compusă din două corpuri distincte. Hipodromul mai este prevăzut cu hangar instalaţii preepurare şi depozitare sulky, hangar de întreţinere şi depozitare materiale, hangar pentru furaje şi depozitare temporară deşeuri şi spaţiu pentru înşeuare.
Prima reuniune oficială de trap pe noul Hipodrom a avut loc sâmbătă, 15 aprilie 2017.
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*