◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

David Popovici a semnat. „Înotătorul-minune” a avut oferte din SUA: „Este super-transferul anului!”

După ce a impresionat lumea natație la doar 16 ani, David Popovici a plecat de la CSA Steaua și a semnat tocmai cu rivala Dinamo. Asta după ce înotătorul a fost ofertat chiar din SUA, acolo unde intenționa să facă și liceul.

Înotătorul David Popovici, transferat de la CSA Steaua la Dinamo

„Super-transferul anului. Înotătorul David Popovici a ales Dinamo!

Cel mai talentat înotător român din noua generație, David Popovici (17 ani), se alătură celui mai titrat club sportiv al României. Multiplul campion european de juniori, una dintre marile surprize ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo, unde a fost la numai două sutimi de medalia de bronz la 200 metri liber, își va continua cariera la Dinamo. Alături de el va veni și antrenorul Adrian Radulescu.
Mai multe detalii, intr-o conferința de presa pe care o vom organiza in curând!
#DinamoClubulCampionilor”, se arată în comunicatul clubului.

  • David Popovici (16 ani) a primit, din partea Ministerului Educaţiei, o plachetă marcată cu cuvintele „determinare”, „ambiţie”, „voinţă”, „iniţiativă”, „dăruire” şi un premiu „simbolic”, de 10.000 de lei.

David Popovici, trei medalii de aur, una de argint, plus un record la Europenele de juniori

David Popovici a cucerit trei medalii de aur şi una de argint la Europenele de juniori de la Roma, desfăşurate în această vară, iar la Jocurile Olimpice de la Tokyo a făcut o cursă formidabilă în finala de la 200 m liber, în care a obţinut un excelent loc 4, la doar două sutimi de medalia de bronz.

Sportivul român a impresionat atât în bazin, unde s-a calificat în finalele celor două probe, iar la 200 de metri a fost despărțit de doar două sutimi de secundă de medalia de bronz, cât și în afara sa.

După finala de la 100 de metri liber, David Popovici a mers la Brent Hayden, considerat cel mai rapid înotător din istoria Canadei, cel care a descris întâlnirea drept un ”moment memorabil”.

Încă un moment memorabil pentru mine la Jocurile Olimpice. David Popovici a venit la mine, în sala de mese, pentru a-mi spune cât de mult l-am inspirat.

Îți mulțumesc mult, David, pentru aceste cuvinte. Ești un adevărat campion și abia aștept să văd ce vei realiza în continuare”, a scris Brent Hayden pe Instagram.

David Popovici a fost lăudat inclusiv de Caeleb Dressel, americanul care a cucerit aurul în 5 probe la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Cu siguranță că mi-a captat atenția. Eu nu înotam atât de rapid la 16 ani. E impresionant, cu adevărat, ce face și cum se descurcă în apă.

Când înotam la 100 de metri, stilul liber, la 16 ani, pentru mine conta cât de repede pot ieși de acolo, dar copilul ăsta nu glumește, vine imediat de unde a plecat, e impresionant. E o nebunie ce reușește la această vârstă„, a spus Caeleb Dressel.

 

digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *