default-logo

Festivalul Internaţional Europoesia. Întâlnirile poeţilor europeni la Brăila

Peste 40 de invitaţi din zece ţări şi-au anunţat participarea la Festivalul Internaţional Europoesia – Întâlnirile poeţilor europeni la Brăila, care este programat în perioada 29 septembrie – 2 octombrie, potrivit informaţiilor furnizate de organizatori. „Festivalul Internaţional Europoesia se doreşte a fi o sărbătoare a poeziei universale, a culturii şi a valorilor literaturii şi va avea peste 40 de invitaţi speciali din Turcia, Belgia, Franţa, Luxemburg, Italia, Ungaria, Spania, Portugalia, Grecia şi România, scriitori de renume internaţional, ce vor participa pe toată durata de desfăşurare a evenimentului la întâlniri tematice, lecturi publice, lansări de carte, recitaluri de muzică şi poezie şi vizite cu scop de promovare a culturii brăilene şi nu numai”, se arată într-un comunicat remis de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea culturii Tradiţionale Brăila.
Joi, 29 septembrie, de la ora 18,00, este programată o Seară de folk, la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila.
Ceremonia de deschidere a evenimentului este programată vineri, 30 septembrie, de la ora 10,00, la Teatrul „Maria Filotti”, după care vor avea loc două lansări de carte, volume scrise de Stere Bucovală şi Varujan Vosganian. Tot vineri, la Centrul de Creaţie, va fi prezentată Antologia Festival Europoesia, urmată de un recital de muzică şi poezie.
Sâmbătă, 1 octombrie, la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati”, sunt programate cinci lansări de carte – Metin Cengiz (Turcia) şi Muesser Yeniay (Turcia), Iossif Ventura (Grecia), Jean Poncet (Franţa) şi Dante Maffia (Italia). În programul de sâmbătă mai sunt incluse vizite la Casa Memorială „Panait Istrati” şi la Centrul Cultural Nicăpetre Brăila.
Duminică, 2 octombrie, cei peste 40 de invitaţi veniţi din zece ţări sunt invitaţi la o plimbare pe Dunăre cu Nava Lacul Sărat, după care va avea loc Festivitatea de premiere a Festivalului Internaţional Europoesia – Întâlnirile poeţilor europeni la Brăila.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*