default-logo

Val de arestări în rândurile jurnaliștilor care relatează despre protestele din Iran

Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ)face apel la autoritățile iraniene să pună capăt represiunii împotriva jurnaliștilor și să-i elibereze pe toți cei arestați de la începutul protestelor antiguvernamentale. „Autoritățile iraniene ar trebui se rușineze de ele însele pentru că au orchestrat această represiune brutală. Ele au dovedit că nu au înțeles că suprimarea vocilor divergente nu face decât să agraveze disidența. Autoritățile trebuie să înceteze arestarea celor care acoperă protestele și să-i elibereze imediat pe cei aflați în arest”, a declarat Sherif Mansour, coordonatorul programului CPJ pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord.
CPJ a documentat arestările a cel puțin 20 de jurnaliști, deoarece ciocnirile dintre forțele de securitate și protestatari au provocat zeci de morți în timpul protestelor la nivel național privind moartea în custodia poliției a Mahsei Amini. Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a avertizat că guvernul va „aborda decisiv” protestatarii.
CPJ a trimis prin e-mail cereri de comentarii cu privire la arestări către misiunile Iranului cu sediul la Geneva, Elveția și la sediul Națiunilor Unite din New York, dar nu a primit un răspuns. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*