default-logo

Lansare carte : „Resemnare metafizică”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește marți, 29 octombrie 2019, la ora 17.00, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, lansarea volumului „Resemnare metafizică”, autor Emilian Mirea.

Evenimentul va fi moderat de Mircea Pospai. La lansarea de carte vor participa invitații: Mihaela Albu, Mihai Firică, col. (r) Marinel Florescu, Alex Gregora, Toma Grigorie, Nicolae Marinescu, George Popescu, Ștefanin Vlădulescu și Ștefan Vlăduțescu. La finalul întâlnirii, invitații vor asista la un moment artistic susținut de  tenorul Bogdan Olaru.

Emilian Mirea s-a născut în 1964 în Craiova. A obținut numeroase premii literare, printre care: Premiul Uniunii Scriitorilor din România și al revistei „Contemporanul”, la Concursul Național de Poezie „Nicolae Labiș”, Suceava, 1985, Premiul Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România și al Revistei „Ramuri”, pentru Poezie, în anul 1987, Premiul pentru Excelență al Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor din România, pentru volumul „Masa care plânge înlăuntru”, în anul 2017.

„Poezia lui Emilian Mirea este concentrată, astenică, voit nepătimașă. Uneori explodează câte un recipient cu pasiune sub presiune. Scrisul are menirea să îl clarifice față de sine. Pesimist atroce, autorul își exhibă natural angoasele, fără niciun artificiu de pozeur. Până și liniștea îi creează disconfort și neliniște: sensibilitatea sa se dezvăluie aproape maladivă. Ceea ce este pozitiv în scrisul lui Emilian Mirea este naturalețea, lipsa de emfază cu care enunță, niciodată retoric, blestemul de a exista”.

Horia Gârbea, prefața volumului „Resemnare metafizică”

cvlpress.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*