◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Burse de studiu pentru copiii supradotaţi

„Schimba destinul unui copil supradotat”

Începând de astăzi, Asociaţia Centrul Gifted Education organizează un concurs de burse de studiu pentru copiii supradotaţi. Suma de 81.859 lei reprezentând fondul de burse provine din Campania de strângere de fonduri prin care clienţii si angajaţii Lidl România au donat in perioada 1 iulie – 30 septembrie 2018 în magazinele din întreaga țară pentru a susţine Campania “Schimba destinul unui copil supradotat” in Programul Academic Naţional al Centrului Gifted Education pentru copiii supradotaţi.
Doar 1 la mie din 200.000 de copii supradotaţi din România au beneficiat de o educaţie pe măsura IQ-ului lor. Potrivit legislatiei in vigoare, copiii supradotaţi au dreptul la educaţie diferenţiata. De 11 ani legea 17/2007 nu se aplica, aceşti tineri cu potenţial fiind la voia sortii, confruntându-se cu riscuri sociale si adversităţi care le îngreunează integrarea sociala, dezvoltarea emoţională si ulterior bunăstarea ca indivizi in societate.

Centrul Gifted Education schimbă România prin educaţia diferenţiata a copiilor supradotaţi.

Peste 200.000 de copii supradotaţi în România
În România sunt peste 200.000 de copii cu abilităţi înalte, sub 15 ani, însă aceştia sunt marginalizaţi de către colegi sau profesori, și rămân neînţeleşi de mediul social. Dramatic este faptul că 97% dintre aceşti copii supradotaţi se pierd inutil an de an, ajungând să abandoneze şcoala, să nu îşi găsească locul în societate, să sufere de depresie, anxietate, alienare, sau chiar să comită fapte antisociale.
Potrivit specialiştilor, copiii supradotaţi au nevoie să urmeze o educaţie diferenţiată, să fie instruiţi într-un mediu diferentiat, special conceput pentru ei, pentru a le putea valorifica potenţialul ridicat.
Centrul Gifted Education oferă programe specifice pentru ca ei sa îşi cunoască potenţialul. În ultimii 8 ani, Centrul Gifted Education din Bucureşti a aplicat teste validate internaţional pe un număr mai mare de 2.500 de copii din şcolile româneşti, iar statistic vorbind mai mult de jumătate din de copii se încadrează în categoria “supradotaţi”, cu un IQ de peste 130. Asociaţia conduce de 8 ani programe specializate de dezvoltare a potenţialului copiilor supradotaţi, 1500 de copii supradotaţi descoperiţi, 223 de absolvenţi.

Cum poţi aplica pentru bursa de studii?
Începând cu anul academic 2019 – 2020, Centrul Gifted Education încurajează prin politica de burse de studii înscrierea in ani superiori in programul specializat pentru copii supradotaţi conform legii 17/2007. Bursele de studiu pot fi acordate anual pana in data de 20 iunie candidaţilor care îndeplinesc criteriile de eligibilitate menţionate in politica, in limita sumelor pe care asociaţia le are la dispoziţie pentru finanţarea burselor si pana la epuizarea acestora. Centrul Gifted Education asigură condiţii egale, transparente si acelaşi cadru pentru toţi candidaţii la bursa, indiferent de domiciliu, apartenenta sociala, cult, religie, sex sau orientare politica sau orice alte considerente sociale, economice, etnice sau morale. Toate detaliile legate de concursul de burse de studiu sunt făcute publice in mod transparent pe site-ul giftededu.ro, prin newsletter, si prin social media.
Pentru mai multe detalii accesaţi: https://giftededu.ro/burse-de-studiu/

Despre Centrul Gifted Education
Centrul Gifted Education este European Talent Point, asociație nonprofit cu misiunea de a descoperi și de a dezvolta potențialul copiilor supradotați. Afiliată internațional, cu un program care se derulează la standarde internaționale din 2010, pe parcursul a 8 ani, a acumulat un număr de peste 24 diferenţiatori în educație; peste 2500 de ore de lucru direct cu copiii supradotați cu vârste între 3 și 14 ani, peste 2500 de copii testați la standarde internaționale și peste 220 de copii au frecventat programul academic al asociației. Asociația cunoaște 100% satisfacție în rândul copiilor supradotați, în Programul Academic de educație specializată.

Persoană de contact
Monica Gheorghiu
Project manager
Asociația Centrul Gifted Education
burse@giftededu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *