default-logo

Concert dedicat cadrelor medicale, la Alba Iulia

Artişti din Alba şi Germania vor susţine marţi, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, în cadrul manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, un concert vocal-simfonic dedicat cadrelor medicale care luptă cu pandemia de coronavirus. „Centrul de Cultură Augustin Bena Alba organizează, marţi, 30 noiembrie 2021, un concert extraordinar vocal-simfonic, susţinut de artişti din Alba şi Districtul Prignitz din Germania, evenimentul urmând a fi oferit în semn de respect şi gratitudine cadrelor medicale care luptă cu pandemia”, se menţionează într-un comunicat.

Spectacolul se va desfăşura începând cu ora 19:00 la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia şi este inclus în manifestările organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României. „Concertul vocal-simfonic este un gest simbolic pe care artiştii din Alba şi Prignitz îl fac pentru cadrele medicale, care luptă în această perioadă pentru sănătatea noastră. Astfel, în semn de respect şi gratitudine, am invitat personalul medical din judeţ să participe la acest eveniment cultural şi să îşi încarce sufletul cu bucurie. Concertul reprezintă o continuare a parteneriatului cultural de succes dintre Judeţul Alba şi Districtul Prignitz. Orchestra simfonică, alcătuită la Alba Iulia special pentru acest eveniment, va concerta alături de o parte dintre cei mai apreciaţi solişti vocali de operă din cadrul Academiei de muzică Lotte Lehmann din Perleberg (Prignitz): Angelo Raciti, Julia Araujo, Lada Shornik şi Kento Uchiyama”, a declarat Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba, Alexandru Pal.

În programul concertului, vor fi interpretate lucrări muzicale de Meyerbeer, Bizet, Massenet, Donizetti, Mozart, Gounod, Cilea, Rimski-Korsakov şi Verdi, sub bagheta dirijorală a Maestrului Cristian Sandu, lector univ. dr. la Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Concertul extraordinar vocal-simfonic va fi transmis live pe paginile instituţiilor organizatoare din judeţul Alba, precum şi pe paginile partenerilor din Districtul Prignitz din Germania.

Accesul public la eveniment va fi permis personalului medical din judeţul Alba, până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului de desfăşurare şi cu purtarea măştii de protecţie, doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*