Filiala Bacău – Neamţ a UZPR, în plină activitate dinamică

Secvenţe din Procesul Verbal încheiat în 30.05.2018, cu ocazia Adunării Generale a UZPR-Filiala Bacău. În deschiderea lucrărilor, dl.Cornel CEPARIU, președintele filialei locale, a anunțat Ordinea de zi:
1.Prezentarea Raportului de activitate a Filialei din perioada noiembrie 2017- mai 2018.
2.Discuții libere pe marginea Raportului prezentat și a obiectivelor din perioada următoare.
3.Alegerea noului Colectiv Director al Filialei, în conformitate cu cele stabilite la Adunarea Generală a Filialei Bacău din luna noiembrie 2017
La Adunarea Generală de astăzi, 30.05. 2018, sunt prezenți un număr de 16 membri (dintr-un total de 31) ai Filialei Bacău a UZPR, 3 jurnaliști nemțeni (dnii. Ioan Talpă,
Traian Socea și Vasile Galavan)-delegați pentru a reprezenta județul Neamț, în vederea afilierii la Filiala Bacău a UZPR, până la înființarea propriei organizații, și dl. Emil STANCIU, din partea conducerii naționale a UZPR.
În Raportul de activitate prezentat, dl. C. Cepariu a menționat câteva dintre realizările Filialei locale a UZPR, în perioada noiembrie 2017-mai 2018: editarea unui Almanah al UZPR, editarea sub egida Filialei a Almanahului SPORTUL BĂCĂUAN 2018, configurarea Blogului Filialei Bacău a UZPR și postarea diverselor articole cu continut jurnalistic, atât pe Blogul Filialei, cât și pe cel național al UZPR, stabilirea conexiunilor cu instituțiile județului Bacău, prezența membrilor băcăuani ai UZPR-ului în diferite emisiuni televizate, amenajarea unui sediu mass-media în cadrul Consiliului Județean Bacău, organizarea unor lansări editoriale având drept scop prezentarea cărților unor autori-jurnaliști, membri ai Filialei Bacău a UZPR… Ținând cont de timpul scurt avut la dispoziție, s-a apreciat că activitatea Filialei Bacău a UZPR, în intervalul menționat, a fost una bună. În discuțiile libere care au urmat, dl.Ștefan Radu a menționat că, în perioada următoare, ședințele informative ale filialei trebuie să fie organizate constant și a reiterat necesitatea editării unei reviste bianuale a Filialei (în format carte), la care să-și aducă contribuția toți membrii organizației locale. În cuvântul său, dl.Leonard Popa a anunțat importanța editării unei colecții de cărți cu conținut jurnalistic, care să evidențieze activitatea fiecărui membru al filialei băcăuane a UZPR. Luând cuvântul, dl. Aurelian Chiscop a prezentat cele constatate la ultima Adunare Generală a UZPR, la care a fost delegat să participe, în luna februarie, a.c.
În cuvântul său, dl. Emil STANCIU, reprezentantul conducerii naționale a UZPR, a ținut să transmită aprecierea Uniunii pentru activitatea jurnalistică din cadrul Filialei Bacău, calificând-o drept “cea mai dinamică la nivel național”
În partea a doua a Adunării Generale, constatându-se întrunirea cvorumului necesar alegerilor funcțiilor de conducere (16 membri prezenți din 31 cu plata cotizației la zi), s-a trecut la împărțirea buletinelor de vot. Pe fiecare dintre acestea, au fost menționate 5 poziții: 1.Președinte 2.Vicepreședinte 3.Membri- în număr de 3. În prealabil, s-a hotărât ,în unanimitate, ca poziția de Secretar General al Filialei să fie ocupată, în continuare, de dl.Ștefan Radu, fără a mai fi supusă votului general, pentru păstrarea continuității la nivelul organizației, poziția nefiind una de conducere, ci stabilită de Comitetul Director al Filialei. De asemenea, din conducerea Filialei, ce va purta denumirea de Filiala Bacău-Neamț a UZPR, să facă parte și un reprezentant al jurnaliștilor nemțeni (poziția 4 la Membrii din conducerea Filialei Bacău-Neamț a UZPR), stabilit de către aceștia. În urma derulării procesului de votare, organizat în condiții democratice, în care fiecare membru a putut opta pentru propria nominalizare la funcțiile de conducere stabilite, după numărarea voturilor exprimate, a fost configurat următorul Comitet Director al Filialei Bacău-Neamț a UZPR:
1.Președinte: Cornel CEPARIU- 16 voturi PRO (din 16 exprimate)
2.Vicepreședinte: Leonard POPA-13 voturi PRO (din 16 exprimate). Au mai fost nominalizați: Ștefan RADU, Mihai Buznea, Silvia PĂTRĂȘCANU.
3.Membri:
Aurelian CHISCOP, Mihai BUZNEA şi Silvia PĂTRĂȘCANU.
În calitate de MEMBRU din partea jurnaliștilor nemțeni, a fost ales- prin procedură internă- dl. Traian SOCEA.

A consemnat Adi Popa

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.