◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

„Prometeu” e din nou „Prometeu”

Începutul acestui an școlar pentru elevii și cadrele didactice ale Liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu” a fost unul trist. Probabil că a fost unica instituție de învățământ din țara noastră în care nu s-a sunat clopoțelul și nu s-a ținut careul obișnuit. Și acest lucru s-a produs din cauza unor oameni cu interiorul sărăcit, care peste vară, în lipsa personalului, a elevilor, dar și al directorului fondator, Aurelian Silvestru, care se aflau în vacanță, au pus mâna pe Liceu într-un mod absolut mișelesc, încercând a și-l însuși ca pe-un bun propriu. Ba mai mult, au organizat un concurs trucat prin care și-au ales printr-un mod, cum spun ei „corect”, un nou director. Doar că au evitat să anunțe despre organizarea lui, acesta desfășurându-se mai mult cu ușile închise, știindu-se încă de la bun început cine va obține funcția de director al Liceului „Prometeu”, un om pe care cei doi fondatori să-l poată manipula cu ușurință. Însă cel mai mult în această situație au avut de suferit elevii și cadrele didactice, care, de altfel, au fost amenințate și intimidate (Zinaidei Vârlan restricționându-i-se accesul în liceu), dar și directorul Aurelian Silvestru, care n-a fost lăsat să intre în biroul său, dar nici în liceul clădit, de altfel, cu mâinile lui. Așa cum era și firesc Aurelian Silvestru i-a acționat  în judecată pe cei doi cofondatori și le-a lăsat pe toate în mâna lui Dumnezeu, fiind convins că nedreptatea și minciuna nu au cum să învingă. Multe voci însă l-au acuzat că s-a lăsat învins prea ușor, dar el nu s-a lăsat învins, ci a răbdat.

A răbdat în primul rând pentru binele elevilor săi pe care-i iubește și nu și-a dorit ca aceștia să sufere, a răbdat pentru părinții lor și pentru profesori. Doar că de data aceasta dreptatea a venit și din partea Celui de Sus, dar și din partea omului.

Așadar, vineri, 6 martie, sute de părinți și cadre didactice și-au recăpătat din nou încrederea în Justiția din țara noastră, atunci când Judecătoria Chișinău (cu sediul în sectorul Râșcani) în frunte cu judecătorul Victor Sârbu, a dat câștig de cauză domnului Aurelian Silvestru („TOCONO” – Totul Copiilor Noștri) și a anulat decizia Agenției Servicii Publice nr. 192 din 18 iulie 2019 de înregistrare a noului statut al Liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”. Avocatul apărării, Victor Munteanu, demonstrând că în vara anului 2019 asociații domnului A. Silvestru – „Planta-Vin” S.R.L. și „A.F.N.” S.R.L. – au încălcat legea și au înregistrat un statut ilegal, înfăptuind în baza lui un șir de acțiuni și acte ce urmează să fie corectate sau anulate. Așa că dreptatea, chiar dacă uneori trebuie s-o aștepți, nu se lasă călcată în picioare niciodată!

 

Doina DABIJA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *