◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Klaus Iohannis a semnat decretul! Decizii de importanță capitală

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri mai multe decrete care au un rol foarte important în desfășurarea în bune condiții a activității autorităților statului. Este vorba de numirea oficială în funcție a mai mulți demnitari.

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele prin care îi numește oficial în funcție pe șefii principalelor parchete din România – Parchetul General, DNA și DIICOT.

Astfel, Administrația prezidențială a anunțat semnarea de către Klaus Iohannis a Decretului pentru numirea în funcția de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în persoana lui Dimitrie-Bogdan Licu – pe o perioadă de 3 ani.

De asemenea, a fost semnat Decretul pentru numirea în funcția de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a Mariei Magdalena Militaru – pe o perioadă de 3 ani.

Nu a respectat avizul CSM

Iar Mădălina Scarlat a fost numită în funcția de adjunct al procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție   – pe o perioadă de 3 ani.

Klaus Iohannis a semnat și decretul pentru numirea în funcția de adjunct al procurorului șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a Oanei Daniela Pâțu – pe o perioadă de 3 ani.

Trebuie precizat că președintele Iohannis a semnat decretul prin care Bogdan Licu devine prim-adjunct al procurorului general al României, deși CSM i-a dat acestuia aviz negativ.

Iar recomandările MCV precizează că președintele trebuie să țină cont de avizele CSM, deși ele sunt consultative.

capital.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *