default-logo

Klaus Iohannis a semnat decretul! Decizii de importanță capitală

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri mai multe decrete care au un rol foarte important în desfășurarea în bune condiții a activității autorităților statului. Este vorba de numirea oficială în funcție a mai mulți demnitari.

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele prin care îi numește oficial în funcție pe șefii principalelor parchete din România – Parchetul General, DNA și DIICOT.

Astfel, Administrația prezidențială a anunțat semnarea de către Klaus Iohannis a Decretului pentru numirea în funcția de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în persoana lui Dimitrie-Bogdan Licu – pe o perioadă de 3 ani.

De asemenea, a fost semnat Decretul pentru numirea în funcția de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a Mariei Magdalena Militaru – pe o perioadă de 3 ani.

Nu a respectat avizul CSM

Iar Mădălina Scarlat a fost numită în funcția de adjunct al procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție   – pe o perioadă de 3 ani.

Klaus Iohannis a semnat și decretul pentru numirea în funcția de adjunct al procurorului șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a Oanei Daniela Pâțu – pe o perioadă de 3 ani.

Trebuie precizat că președintele Iohannis a semnat decretul prin care Bogdan Licu devine prim-adjunct al procurorului general al României, deși CSM i-a dat acestuia aviz negativ.

Iar recomandările MCV precizează că președintele trebuie să țină cont de avizele CSM, deși ele sunt consultative.

capital.ro

 
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.