Victorie a românismului în Parlamentul României…!

Am reușit să promovez încă două proiecte în Parlament în procedură de urgență… Mihai Viteazul și Horea, Cloșca și Crișan… Eroi și Martiri ai Națiunii Române…! Proiectele au fost preluate de doamna parlamentar… Natalia Intotero…!

Transilvania, Mausoleu al Românismului…!

Nu există erou de mitologie antică, zeu sau semizeu.. care să aibă un mormânt atât de întins și de măreț… cum au martirii și mucenicii neamului românesc. Horea, Cloșca și Crișan…! Trupurile lor au fost despicate și decapitate după moartea martirică, au fost aruncate pe toată întinderea străvechii Dacii transilvane de asasini, dar astupate de țăranii daco-români cu brazde pline de rădăcini istorice.

Moartea lor este mai întinsă în pământul daco-transilvan… decât cea mai întinsă constelație cosmică dedicată pământenilor, iar triumful lor este mai presus decât toate victoriile marilor cuceritori ai lumii, cei trei martiri și mucenici români sunt astăzi arhanghelii Bibliei Golgotice românești…!

Un alt ales al martirajului pentru românism este Mihai Viteazul, vizionarul și ziditorul Evului Mediu românesc, Întregitorul duhului românilor sub o singură respirație. A fost cruciatul idealului național și învingătorul destinului ingrat al neamului său.

S-a luptat cu hazardul istoric ursit românismului, a străbătut țara în lung și în lat ca un fulger ivit din aurele sfinților români, a refuzat onorurile cancelariilor străine și ale Papei din vremea sa, a lăsat cu limbă de moarte… ca moartea sa să ne fie pildă de virtute și înțelepciune.

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.