◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

STAŢI ÎN CASĂ !-corespondenţă din Italia

Acesta este mesajul premierului italian Giuseppe Conte, transmis în direct miercuri seara pe toate canalele de televiziune!

Dacă s-a ajuns la această strategie, motive există şi încă multe!

S-a experimentat carantina totală în cele 14 localităţi din regiunea Lombardia şi s-a constatat că poate funcţiona şi că trebuie extinsă şi la nivel naţional. Deci, STAŢI ACASĂ , respectaţi interdicţia de ieşire din locuinţe în interesul tuturor!

Primele zile de carantină totală  nu a fost pricepută de italieni şi au continuat să iasă liniştiţi! Cine cu măşti cine fără măşti şi fără motive bine întemeiate doar că au fost opriţi la timp de forţele de ordine şi treziţi la realitate. Nu există „fac ce vreau, nu mă poate comanda nimeni”pentru că nu trăim în ţara lui Papură Vodă! Trebuie să ne schimbăm mentalitatea, să fim mai realişti şi mai altruişti! Să ne gândim la cei dragi de acasă care sînt cei mai expuşi la contaminare pentru că au organismul slăbit de ani, de boli aşa că, dragii mei români, rămâneți în Italia, în Austria, în Spania, în Anglia, în Germania şi pe unde mai sunteţi în Europa! Nu fiţi egoişti, nu vă gândiți doar la binele vostru! În Italia şi în celelalte ţări aveţi toate condiţiile de asistenţă sanitară şi de hrană pentru voi şi familia voastră, nu vă lamentaţi fără motiv doar să aveţi compasiune din ţară! Fiţi responsabili pentru că nimeni nu v-a alungat de acasă cu forţa, aţi ales voi să aveţi o altă ţară şi un alt servici indiferent dacă mai bun sau nu. Aşa că, rămâneți în ţara care v-a primit la greu şi ajutaţi-o acum când are nevoie de voi!

STAŢI ÎN CASĂ, acolo unde vă aflaţi! Sigur va fi carantină în toată Europa mai devreme sau mai tîrziu şi fiţi utili familiei voastre, ocupaţi-vă mai mult de copiii voştri, învăţaţi-i limba strămoşilor nostri pentru că mulţi dintre copiii născuţi în Romania sau în diversele ţări care vă gazduiesc, NU ŞTIU SĂ VORBEASCĂ limba română! De ce? Pentru că vă este ruşine că sînteţi români?Pentru că astfel vă minţiţi că se vor integra mai repede şi mai uşor în comunităţile ospitaliere? Greşit ! Cu cât vor şti mai multe limbi cu atât vor reuşi în viaţă! Să nu vă fie ruşine că v-aţi născut în România, fruntea sus, fiţi mândri, pentru că oriunde vom fi în lume mai repede sau mai tîrziu, vom dori să ne întoarcem acasă alături de cei dragi rămași să ne aştepte în prag…

 

Roma, 13 martie 2020

Julia-Sandra Virsta – UZPR

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *