◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Uzina Dacia de la Mioveni, Argeș oprește activitatea

De mâine, 19 martie și până pe 5 aprilie aproximativ 14.000 de angajați de pe platforma industrială Dacia de la Mioveni județul Argeș vor intra în șomaj tehnic, cu 85% din salariu. 

Cererea de oprire a activității a venit chiar de la liderii de sindicat, care au invocat situația excepțională și contractul colectiv de muncă. Decizia de oprire a fost luată în urma unei ședințe între aceștia și conducerea companiei.

 Viceliderul sindicatului de la Dacia Ion Iordache a spus că nu e un lucru bun oprirea producției și intrarea în șomaj tehnic, însă „sănătatea oamenilor e mai importantâ decât orice”.

Amintim că marți, și  compania Ford a luat o decizie similară, pentru principalele sale uzine din Europa, inclusiv pentru cea de la Craiova. 

Angajaţii Ford Craiova intră în şomaj tehnic începând de joi, 19 martie, şi vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază.

Guvernul urmează să emită o ordonanță de urgență prin care să ajute firmele, inclusiv cu bani pentru susținerea angajaților aflați în șomaj tehnic.

Foto si text: Constantin PAȘOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *