◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

Cum va rezista România dacă după criza coronavirusului 1 milion de români se vor întoarce -acasă

Măsurile care se iau la nivel mondial pentru stoparea pandemiei cu Coronavirus vor duce întreaga planetă într-o acută criză economică. Multe firme vor intra în faliment și multe persoane își vor pierde locul de muncă.

Mărimea crizei va fi legată de perioada de blocaj economic. În cazul fericit, vom vorbi de 3-4 luni pentru fiecare țară. Doar că, scenariul specialiștilor spune că va dura 1-2 ani până când pandemia va fi oprită definitiv, iar populația va deveni imună la virus. Asta înseamnă că ce  este acum e doar PRIMUL VAL al pandemiei și că al doilea val va lovi în toamnă sau în iarna următoare.

Această situație ne arată că trebuie să ne îngrijoreze la fel de mult consecințele economice, pe cât ne îngrijorează cele legate de sănătate.

Și acum să facem un scenariu pentru România și români, în condițiile în care țara noastră este țara cu cea mai mare diasporă europeană. Gândiți-vă că aproape în fiecare țară, ca urmarea a blocajelor economice și a crizei care le însoțește, e posibil să se piardă între 500.000 și 1.000.000 de locuri de muncă. Să presupunem că România pierde 500.000, iar țările mai mari, precum Italia, Spania, Marea Britanie sau altele, pierd câte un milion sau mai mult.

În condițiile în care avem mulți români în țările din Europa Vestică, este destul de probabil că, poate, un milion dintre aceștia nu își vor mai găsi un loc de muncă după stoparea pandemiei și că vor fi nevoiți să vină acasă, în România. Să mai adăugăm în ecuație și faptul că o parte dintre ei, după ce vor fi constrânși să consume din economiile făcute pentru a supraviețui în țările adoptive, pe perioada blocajelor și a crizei, vor reveni în țară cu bani puțini.

Va fi România în stare, într-o astfel de situație, să facă față unui milion și jumătate de șomeri suplimentari, față de cei de astăzi? (cei 500.000 care e posibil să își piardă serviciul în România și cei un milion care este posibil să se întoarcă, forțați de împrejurări). Eu zic că aceasta va fi marea provocare cu care s-ar putea confrunta România până la sfârșitul anului.

Să sperăm că pandemia va  fi controlată mai repede și că nu vom ajunge într-o astfel de situație!

Notă pentru cei manipulați să urască diaspora românească: majoritatea celor plecați peste hotare au ajuns acolo forțați de politicienii noștri corupți, incompetenți și trădători, ale căror acțiuni și decizii le-au răpit românilor dreptul la o viață trăită decent în propria țară!

Daniel Roxin / UZPR

daniel-roxin.ro

Un comentariu pentru “Cum va rezista România dacă după criza coronavirusului 1 milion de români se vor întoarce -acasă

  1. –> Ultimul alineat spune totul, lucruri spuse și de alții, de multă vreme, cum ar fi (culmea), C.V. TUDOR, și, desigur, neasemuitul patriot(pentru cei cu minimum 8 clase absolvite pe drept ), CONSTANTIN COJOCARU, a cărui operă politico-economica,(se poate găsi și studia de pe net), va rămâne ca o mărturie peste timp, împotriva noastră, a contemporanilor lui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *