Suspendarea activității cu publicul la sediile oficiilor consulare ale României în Ungaria

Ca urmare a măsurilor adoptate de către autoritățile ungare în contextul evoluției epidemiei Covid-19 (Coronavirus) și în scopul protejării cetățenilor români, vă informăm că, începând cu 16.03.2020, serviciile consulare care presupun prezența publicului în Secția Consulară din cadrul Ambasadei României la Budapesta se suspendă pe o perioadă nedeterminată. La fel au procedat și Consulatele Generale ale României la Jula și Seghedin.
Programările obținute pentru perioada următoare vor fi anulate. Un mesaj în acest sens va fi transmis fiecărui utilizator în parte pe adresa de e-mail utilizată la crearea contului pe www.econsulat.ro.
Întreg personalul consular rămâne la dispoziția cetățenilor români pentru acordarea de asistență consulară în situații deosebite sau care prezintă un caracter urgent, temeinic justificate, determinate de necesități deosebite (ex.: decese, accidente, acte solicitate de autoritățile locale în contextul pandemiei etc.). Imediat ce activitatea cu publicul va fi reluată, oficiile consulare vor proceda la reprogramarea, în ordine cronologică, a tuturor solicitanților ale căror programări inițiale au fost anulate.
Depășirea cu succes a acestei situații extraordinare depinde și de buna cooperare dintre ambasadă, oficiile consulare și cetățeni.

– Să evite evenimentele publice și aglomerația. Importantă este protecția personală, igiena mâinilor, curățenia mai mare decât de obicei cu soluții pe bază de clor. Masca de protecție este folositoare, dar aici la noi încă nu avem nevoie de ea. Dacă începem să folosim mască, în primul rând doar panica va fi mai mare, iar în al doilea rând nu este important ca în fiecare oră să purtăm mască ci trebuie să ne protejăm pe cât posibil să fim în aglomerație.


Ştefan Crâsta

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.