◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

A apărut un nou număr al publicației Sportul Băcăuan

Așa cum ne-a obișnuit, revista ,,Sportul Băcăuan” ne prezintă și în numărul pe luna februarie, un cuprins bogat și divers, cu ilustrații color sugestive în legătură cu tematica abordată. În fapt, o dovadă a pasiunii și perseverenței unui colectiv redacțional format din jurnaliști și publiciști băcăuani, coordonați de Leonard Popa – redactor-șef și Adrian Amalanci – director.

Prolificul jurnalist Neagu Udroiu, unul dintre cei mai valoroși autori de reportaje din gazetăria românească de dinainte și de după Revoluție, deschide acest nou număr al publicației băcăuane, cu un articol dedicat sărbătoririi presei românești, la împlinirea a 191 de ani de existență.
Domnia sa ne prezintă o parte din tezaurul reprezentat de colecțiile de presă veche, puse la dispoziția vizitatorilor expoziției cu titlul ,,Din lumea presei românești – 191 de ani”, inaugurată în luna februarie, de Biblioteca Academiei Române. Este practic, o retrospectivă a presei românești, începând cu primele publicații tipărite în limba română, veritabile documente de arhivă, care reflectă momente din istoria românilor și transformarea societății românești, pe parcursul a două secole. Și pentru că e vorba de o revistă de sport, Neagu Udroiu amintește de o ,,piesă emoțională din colecțiile expuse, respectiv revista Footbal național”, un bun prilej de a ne reaminti de nume celebre ale echipei naționale din iunie 1933: Albu, Sepci, Vogl, Robe, Steinbach, Lakatos, Bindea, Vâlcov, Ciolac, Bodola, Dobai. Într-adevăr, ce vremuri!

 

Însemnările se succed în continuare, cu editorialul reputatului jurnalist și publicist Mihai Buznea, cu interviul luat de Leonard Popa sportivei dinamoviste Laura Coman, dublă campioană europeană la tir (10 metri pușcă aer comprimat), cu reportaje din activitatea sportivă băcăuană, semnate de Dan Sion și Victor Eugen Mihai, care se încheie cu o selecție a anului sportiv băcăuan (2019).

Revista mai conține o pagină dedicată turismului sportiv (Romulus-Dan Busnea), episodul XXXI din ,,Caietul albastru. (Jurnal politic și sentimental)” al cunoscutului scriitor și jurnalist Cornel Galben, ca și un prim episod dintr-un inedit volum autobiografic, semnat de George Viscreanu, fost fotbalist la Sport Club Bacău, Steaua, Dinamo și component al Naționalei de juniori. Acesta ne povestește cum ,,a driblat” regimul comunist din vremea lui Ceaușescu, ajungând să joace alături de vedete ale fotbalului iberic, la echipa Rayo Vallecano.
Revista ,,Sportul Băcăuan” este o publicație lunară de cultură sportivă, care apare sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), Filiala ,,Marius Mircu” – Bacău.

Romulus-Dan BUSNEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *