◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Mesajul Președintelui Federației Internaționale a Jurnaliștilor către toate organizațiile membre

Dragi prieteni și camarazi,
 
 Vă scriu astăzi pentru că știu că toți sunteți afectați de criza sanitară provocată de Coronavirus / Covid-19, cu consecințele ei  grave asupra sănătății, desigur, de decesele care sunt contabilizate la mii de persoane acum, dar și  cu consecințe în toate sectoarele economiei globale.
 
Multe frontiere sunt închise, mii de companii și-au încetat activitatea, multe dintre sindicatele noastre și-au închis porțile, cum s-a întâmplat la  sediul IFJ de la Bruxelles cu cele trei birouri regionale ale  noastre din Dakar, Sydney și Buenos Aires.
 
În calitate de sindicaliști, avem datoria de a proteja angajații organizațiilor noastre și avem, de asemenea, datoria de a sfătui jurnaliștii despre cele mai bune modalități de a se proteja de această pandemie.
 
Din această cauză, din păcate, această criză sanitară  va avea consecințe asupra presei, asupra condițiilor de muncă ale colegilor noștri din redacții și a locurilor de muncă a jurnaliștilor. Și cum se întâmplă prea des, este din ce în ce mai grav  pentru cei care plătesc deja factura și pentru cei care își vor pierde locurile de muncă în zilele următoare, fără garantarea securității sociale și fără nicio compensație salarială.
 
Știu că, în calitate de  sindicaliști, îi sprijiniți pe cei mai slabi cu toată puterea dvs. și vă felicit pentru că trebuie să protejăm jurnaliștii și să salvăm mass-media cu sprijinul  tuturor organizațiilor internaționale ale lucrătorilor.
 
Și în aceste momente dificile și excepționale, puteți conta și pe noi, aleși din comitetele executive și administrative, dacă aveți cea mai mică nevoie, cea mai mică întrebare, puteți conta pe echipele noastre din Bruxelles, Sydney, Buenos Aires și Dakar, care lucrează de la distanță.
 
În momentul de față, este foarte dificil să știm exact cum va fi viitorul – am amânat deja Adunarea noastră anuală și Comitetul executiv al Omanului în iunie -, dar vă rugăm să credeți că vom face tot posibilul pentru a ne menține misiunile la un nivel foarte înalt de calitate.
 
Aveți  grijă de voi și de cei dragi.
 
Să nu uităm niciodată că împreună suntem mai puternici!
 
Cu toată prietenia și toată solidaritatea mea,
 
Younes MJAHED
Președintele IFJ
 
Federația Internațională a Jurnaliștilor reprezintă interesele a peste 600 000 de jurnaliști din 146 de țări. Singura organizație afiliată din România este Federația Cultură și Mass- Media FAIR- MediaSind, în calitate de membru cu drepturi depline (full member).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *