Gordon Brown, fost prim-ministru al Marii Britanii, propune crearea unui Guvern Global pentru gestionarea Pandemiei cu Coronavirus

Potrivit cotidianului britanic The Guardian, Gordon Brown, fost prim ministru al Marii Britanii, a cerut liderilor mondiali crearea unui Guvern Global provizoriu pentru gestionarea Pandemiei cu Coronavirus. „Această problemă nu poate fi abordată pe plan național. Trebuie să existe un răspuns global, coordonat”, afirmă acesta.

Solicitarea sa a fost făcută în cadrul teleconferinței G20 de ieri – 26 martie, prezidată de Arabia Saudită. În viziunea sa ar trebui constituit un grup de experți, adunați într-un fel de Guvern Global cu puteri executive pe perioada crizei Coronavirusului, al cărui obiectiv principal să fie crearea unui vaccin, producerea lui și prevenirea speculei.

Chiar dacă în contextul pandemiei cu Coronavirus se impune o coordonare a eforturilor tuturor pentru a găsi soluții de rezolvare rapidă a crizei, ideea unui GUVERN GLOBAL lansată de Gordon Brown va alimenta teoriile numite „ale conspirației” care vorbesc, de mulți ani, despre planul elitelor financiare ale lumii de a crea un Guvern Mondial care să ia decizii pentru toată planeta.

Conform acestor teorii ale conspirației, pentru instaurarea unui Guvern Mondial este necesară o criză globală care să îi justifice apariția. Acum suntem într-o astfel de criză, iar ideea creării unui astfel de organism poate fi privită de unii ca o confirmare a unui astfel de plan conspirativ. Nu în sensul că acum se va instaura Guvernul Global al Noii Ordini Mondiale, ci că acum va fi un prim pas spre acesta – un Guvern Global Provizoriu care va avea, printre altele, rolul de a obișnui masele cu un astfel de concept și de a le pregăti pentru el.

Pentru a înțelege mai bine viziunea lui Gordon Brown, vă aduc în atenție o declarație făcută de acesta în timpul crizei economice începută în anul 2008: „Criza financiară nu trebuie sa fie o scuză pentru o refugiere în protecționism, ci trebuie să fie considerată mai degrabă ca ‘nașterea dificilă’ a unei Noi Ordini Mondiale”, a spus pe 28 ianuarie 2009 premierul britanic (în exercițiu atunci) Gordon Brown, conform AFP, citată de Wall-street.ro.

Acum rămâne să vedem și care va fi reacția liderilor planetei la propunerea făcută ieri de Gordon Brown…

Daniel Roxin / UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.