◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Relatările despre tragedii. „Indiferent de rolul unui jurnalist, este important să fii om”

Când lovește o tragedie, jurnaliștii lucrează non-stop pentru a încerca să aducă publicului cele mai recente detalii. Aaron Mason, director de știri la WKBW din Buffalo, New York, și-a condus echipa la filmările de la împușcăturile în masă din 2022 și a experimentat direct cum a fost. El spune că, în timp ce o mare parte a slujbei sale este de a afla faptele, bunăstarea personalului din redacții are mult de suferit: „A fost copleșitor, a fost frustrant, a fost incredibil de trist. A fost furie și indignare, pentru că suntem jurnaliști, dar suntem și membri ai acestei comunități”.

În această eră a știrilor bazată pe rețelele de socializare, Mason spune că una dintre prioritățile sale principale nu a fost atât asigurarea faptului că ei erau primii care culegeau detalii, ci faptul că întreaga comunitate obținea o acoperire de încredere. Acest angajament față de acuratețe chiar și în detrimentul unei povești tragice este ceea ce separă jurnaliștii de bloggeri, streameri și influenceri, potrivit turnto23.com.

Pe de altă parte, deși informarea publicului era cu siguranță ceva ce Mason dorea să asigure, avea o datorie față de redacția lui și a început să se informeze despre starea oamenilor: „Indiferent de rolul unui jurnalist, este important să fii om. Echipa mea de jurnaliști este alcătuită din profesioniști în primul rând, dar ei sunt oameni și nu poți uita niciodată asta”. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *