default-logo

La mulți ani, Romani  de Pretutindeni!

La mulți ani, diaspora Republicii Moldova, pe umerii Dvs sunt puse toate  greșelile garniturii de politicieni, parlamentari, miniștri, care s-au perindat la guvernare …” Greșelile politicienilor sunt crime pentru popor”/ Mihai Eminescu.
Datorită sacrificiului Dvs, celor care înfruntați diverse și  deseori umile circumstanțe, cei de acasă, din Moldova de răsărit, supraviețuiesc.
Fiți ocrotiți  și binecuvântați, oriunde vă aflați!
P. S. În anul 2014, când ziua Românilor de Pretutindeni se marca în ajunul Zilei Naționale, de ziua Apostolului Andrei am organizat la Sala Palatului din București un adevărat regal susținut de artiști consacrați de pretutindeni, In memoriam Grigore VIERU, sub genericul “Născuți în limba română” .
Mulțumesc tuturor participanților pentru acel eveniment memorabil. Mulțumesc TVR, pentru înregistrare și transmisie .
Astăzi, Dorul și Doina de acasă, pentru Dvs ,compozitorul Viorel BURLACU:
https://m.youtube.com/watch?v=hj3RqLfWorc

 

Iuliana Gorea-Costin

Despre autor

Articole asemănătoare

  1. getio Reply

    LA MULTI ANI DACILOR de pretutindeni si nicidecum romanilor, deoarece romanii au plecat la roma de cand i-au calarit turcii. Dacia NU este patria rumunilor ci a dacilor. RUMUNI ii numeau turcii pe locuitorii imperiului roman ori de la noi romanii si-au luat talpasita la retragerea din 274, in Dacia ramanind dacii. De altfel Dacia a fost cam 1/3 sub stapanire romana, deci nu avem cum sa fim romani. Romania inseamna tara romanilor ce e sinonim cu RUMUNIA numita de turci. Mentionez ca e posibil sa fi migrat ceva locuitori din Moesia la noi tinand cont ca au fost cateva triburi daci si in Moesia, de unde asa zisa tara romaneasca…adica a romanilor, dar Moldova NU a avut nimic de-a face cu romanii, oasul, si dacii carpi de dincolo de carpati si evident mare parte din satele de daci din muntii TRANS SILVANIEI adica a locuitorilor de dincolo de paduri, de Carpati.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.