◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

TRĂIM SUB SEMNUL INCERTITUDINII

Recent, la sediul din Timișoara,Uniunea Bulgară din Banat a organizat o inedită prezentare de carte cu un titlul incitant ,,Provocarea și puterea incertitudinii”editura Cosmopolitanart, Timișoara 2022, în limbile română și engleză, autori Vichentie Maniov și Paul Bock, colegi și prieteni din timpul studenției, la Facultatea de Construcții a Universității Politehnica din Timișoara, dar au urmat căi diferite în viață, Vichentie în România, iar Paul în Statele Unite ale Americii. Ambii și-au dedicat viața activităților antreprenoriale și inovației și au fondat mai multe companii. În deschiderea evenimentului domnul Gheorghe Nacov, deputat în Camera deputaților România, avându-l ca invitat de onoare pe domnul Ioan Gârboni, consul pentru Coreea de Sud, a vorbit pe scurt participanților, despre activitatea minorității bulgare din Banat despre autori și desigur, proiectele viitoare.
Domnul ing.dr. Horia Liviu Popa, a prezentat în sinteză conținutul celor peste 320 de pagini din care am reținut ca o concluzie relevantă și în același timp provocatoare care ne dă dimensiunea inovatoare și percepția în timp și dincolo de timp, a autorilor referitor la resursa umană, următoarele: ,,Oamenii au forța de a privi și înțelege necunoscutul, oamenii nu pot schimba trecutul, dar pot influența viitorul”. Cartea reflectă rezultatele obținute de autori pentru găsirea unui echilibru între dorința de certitudine care nu există și incertitudinea care este prezentă în orice analiză privind evoluția în viitor a lucrurilor și fenomenelor și în orice decizie pe care o adoptă oamenii.

Așadar. dincolo de nivelul de frică și evitare în domeniul inovării și antreprenoriatului, cunoașterea și îmblânzirea incertitudinii ne poate potența și nuanța atitudinea față de schimbările inerente dezvoltării societății și asigura succesul dorit!
Cu acest prilej, domnul Horațiu Șoim, consilier, a prezentat activitatea și proiectele social-educaționale ale Fundației pentru Dezvoltare Umană ,,SOCRATE”.

Dumitru BUȚOI / UZPR Timiș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *