default-logo

În slujba adevărului

În inima academicianului Gheorghe Baciu ai impresia că nu încape doar Basarabia, ci şi întregul neam românesc. Pentru că prin cărţile pe care le scrie, se pune-n slujba semenilor săi, încercând să-i demaşte pe cei care-s îndrăgostiţi de minciună şi sunt împotriva Adevărului.

Citindu-l, ai impresia că sufletul lui este totul numai rană. O rană care sângeră prin fiecare cuvânt. De aceea l-aş numi pe savantul-medic Gheorghe Baciu – un oştean în oastea Dreptăţii, pe care nu-l poate scoate nimeni din câmpul de luptă. Pentru că are un singur scop: să elucideze cât mai multe întâmplări şi evenimente, pe care poporul nostru este dator să le cunoască.

Abordând teme variate de la viaţa, activitatea şi moartea poeţilor Mihai Eminescu, Alexei Mateevici şi Grigore Vieru până la interzicerea limbii române în școli, rusificarea poporului basarabean, despre personalităţi născute-n oraşul Bălţi şi viaţa preoţilor noştri martiri, etc., Gheorghe Baciu scrie ca să nu tacă, tăcerea îl doare. De aceea alege să vorbească-n locul celor care n-au mai reuşit să se apere.

Cărţile lui ar trebui să umple toate bibliotecile şi librăriile din ţară. Pentru ca neamul nostru românesc să nu-şi piardă niciodată memoria şi identitatea. 

 

Doina DABIJA / UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.