default-logo

A început livrarea vaccinului împotriva variolei maimuței

Primele livrări ale unui vaccin împotriva variolei maimuței cumpărat de Autoritatea UE pentru Pregătire și Răspuns în Situații de Urgență (HERA) au fost trimise în Spania, urmând în curând transporturi către Portugalia, Germania și Belgia.
Comisia Europeană a anunțat că primele 5.300 de doze de vaccin împotriva bolii – din totalul de 109.090 pe care UE le-a procurat – sunt în drum spre Spania. Vaccinul, produs de Bavarian Nordic, este în prezent singurul autorizat special pentru a trata boala.
Livrări suplimentare vor urma în săptămânile și lunile următoare, acordând prioritate țărilor care au înregistrat cele mai multe cazuri. Dozele de vaccin vor fi alocate în funcție de populația fiecărei țări, așa cum s-a făcut pe parcursul răspunsului la COVID-19.
Este pentru prima dată când vaccinuri au fost cumpărate prin HERA și direcționate către statele membre, folosind fondurile programului EU4Health, potrivit EURACTIV.
Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) are cel mai mare număr de cazuri confirmate de variolă a maimuței, ajungând la aproape 3.000 la 22 iunie. În afara Europei, 3500 de cazuri și un deces asociat au fost raportate la OMS, din 50 de țări și teritorii. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*