default-logo

Membrii Filialei „Bega” din Timişoara s-au întâlnit cu preşedintele UZPR

La Timişoara, membrii Filialei „ Bega ” s-au întâlnit cu preşedintele UZPR, domnul Doru Dinu Glăvan. Au fost prezenţi jurnaliştii binecunoscuţi din Metropola Banatului, printre care Vasile Vancea- preşedintele Filialei, Ioana Cezar, Ştefan Vartiade, Agneta şi Octa- vian Nica, Victoria Bobescu, Stela Onu, Radu Pop Ciprian. De asemenea, la această întrunire au dorit să participe mai tinerii ziarişti de pe malul Begăi, care şi-au depus documentele de intrare în această Uniune : Ioan Crişan, Liana Mihaela Păun, Codrina-Dana Tomov, Dana Istrat, Anca Maria Fleacă, Gianina Ileana Zaberca (Ianăş ), Daniela Damian, de la ziarul regional „ Renaşterea Bănăţeană ”, Pressalert.ro şi Timpress S.A.
Preşedintele Uniunii, Doru Dinu Glăvan, a făcut o sumară prezentare a activităţilor desfășurate de organizaţie anul acesta, precum Gala Premiilor UZPR 2017, printr-o emisiune televizată pe postul public naţional, acordarea, pentru a şasea oară, a premiilor „ Eminescu, ziaristul ”, Celebrarea Zilei Ziaristului Român, la 28 iunie, organizarea seratelor „ Eminescu, jurnalistul ” , alte numeroase activităţi cu parteneri tradiţionali, editarea lunară a Revistei „ Cronica Timpului ”, a revistei trimestriale destinate breslei „ Revista UZP ” sau a publicației bilunare „ Certitudinea ” – o revistă de 12 pagini, în format de ziar A-2. De mare importanţă se dovedeşte întreţinerea zilnică, 24 de ore din 24, a site-ului propriu – uzp.org.ro – prin care se asigură, în principal, Informaţiile din Breaslă, dar şi alte multe subiecte din Actualitate, Evenimente, Sport, Diaspora, Comunicate ale partenerilor şi Diverse. În proporţie însemnată, materialele sunt furnizate de membrii Uniunii.
Nu au fost evitate nici subiectele legate de stadiul de funcţionalitate a Uniunii, preşedintele precizând că aceasta a intrat în normalitate după cele şapte luni de blocare a Sediului Central ( august 2017-februarie 2018 ). Există încă diverse procese pe rol, intentate de cei care şi-au pierdut calitatea de membru al UZPR, în urma Hotărârii Adunării Generale Extraordinare din 8 septembrie 2017, dar cele mai importante acţiuni în justiţie au fost câştigate, fie la prima instanţă, fie definitiv, de conducerea actuală a UZPR. „Nu este cazul de infatuare sau de mândrie, mai degrabă de mâhnire pentru toată tevatura creată, care a blocat activitatea organizaţiei, aflată pe un drum ascendent de notorietate şi credibilitate ”, a spus preşedintele Doru Dinu Glăvan.
Au fost discutate teme de viitor, precum numeroasele proiecte generale, cu accent pe cele teritoriale, privind aniversarea Centenarului UZPR ( 1919-2019 ), cooptarea în rândul membrilor a numeroşi tineri din presa scrisă, online, radio şi televiziune. Totodată, s-a subliniat necesitatea organizării unui număr cât mai mare de activităţi de utilitate publică, de la cele locale sau regionale, până la cele naţionale.
Întrunirea s-a dovedit deosebit de utilă, atractică şi prietenească.

Biroul de presă al UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.