◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Orice proiect naţional trebuie să înceapă cu suveranitatea României

În general, din punct de vedere al statutului social-politic, România anului 2020 nu a suferit modificări importante. Față de perioada de acum un deceniu, cred că cea mai importantă evoluție, desigur pozitivă, este ridicarea nivelului de înțelegere corectă de către populație a situației social-politice în care se găsește România. Oamenii s-au deșteptat mult, dacă pot să mă exprim așa. Pentru diriguitorii străini și din România ai țării, această înțelegere mai bună a situației politice de către un număr tot mai mare de oameni este un fenomen negativ, întrucât el a condus la scăderea foarte mare a încrederii cetățenilor în conducerea statului. Este important că și tot mai mulți tineri înțeleg mai corect fenomenul politic intern și internațional și realizează că România euro-atlantică este pe un drum dezavantajos pentru români, mai ales pentru etnia română, iar această cale globalistă pe care a fost poziționată țara noastră este doar în avantajul corporațiilor multinaționale care jefuiesc resursele naturale, al băncilor străine, și al societăților străine de asigurări, care dețin 98% din piața românească. Toate acestea exportă ilegal un profit anual de aprox. 100 de miliarde de euro și nu-și achită legal obligațiile fiscale, fiind mai puternice decât statul român și refuzând să plătească, cu toate că România are un regim fiscal foarte relaxat, cel mai relaxat din U.E.

Oamenii de la A.N.A.F. tac!

Evaziunea financiară a marilor contribuabili și a unora dintre contribuabilii mijlocii nu se găsește deloc pe agenda mass-media. Observ și că oamenii de la A.N.A.F., care, deşi cunosc bine această chestiune, tac! Nici măcar foștii șefi care au fost îndepărtați forțat, unii pe nedrept, nu ies să facă lumină și să atragă atenția opiniei publice asupra acestui aspect atât de important, care contribuie la rămânerea României în stare de sărăcie.

Există foarte multe complicități. Sistemul ticăloșit se protejează. Pe lângă aceasta, cred că și frica este încă o tară mare a societății românești. Oamenii nu au înțeles că principalele deziderate ale românilor după decembrie 1989 au fost libertatea și democrația. Astăzi, după trei decenii, nu le avem nici pe una, nici pe cealaltă, în schimb a rămas frica. Dacă ne este frică să vorbim, este foarte greu să facem ceva pentru mai binele comun. Există apoi legi care ne interzic să promovăm adevărul în societate. De exemplu, nu avem voie să-i promovăm pe marii gânditori și savanți români, patrioți legionari, ne interzic să elogiem patrioți ca Antonescu și Ceaușescu, legi care identifică în mod fals Mișcarea Legionară, cea mai autentică mișcare patriotică națională românească, cu nazismul și cu fascismul, ceea ce este fals, legi care ne obligă, sub amenințarea cu temnița, să recunoaștem că părinții și bunicii noștri, ai celor de etnie română, sunt niște criminali care au comis genocid împotriva evreilor etc. Atunci despre ce libertate vorbim? Dacă niște impostori, minoritari etnici cocoțați la conducerea țării stabilesc ce este „fake-news” și ce este adevărat din cadrul dezbaterii științifice, pe o temă sau alta și închid publicații, atunci despre ce libertate vorbim? Pot oare juriștii, respectiv judecătorii, să aprecieze ce este corect și ce nu este corect în istoria României de acum 80 de ani sau de acum un secol, ca să-i bage la pușcărie sau să-i amendeze pe oameni?

Profesorul Ioan Scurtu a fost amendat de o instanță de slugoi ai lui Iohannis pentru că a scris într-un articol plin de adevăr istoric.

Profesorul Ioan Scurtu, o somitate a istoriei contemporane a fost amendat de o instanță de slugoi ai președintelui Iohannis pentru realități științifice pe care le-a scris într-un articol. I-au dat amendă mare, pentru veniturile unui profesor pensionar și domnia a declarat public că nu va mai scrie nimic despre problema faptului că Forumul Democrat al Germanilor din România s-a declarat continuator al Grupului Etnic German nazist și despre retrocedările frauduloase de bunuri ale statului român către comunitatea germană din România. Este o mare pierdere pentru adevăr atunci când unor istorici de talia lui Ioan Scurtu li se închide gura. Astăzi, cel puțin până în prezent, actualul regim politic nu ne mai bagă batista în gură, cum făceau securiștii judeo-bolșevici în perioada ocupației militare sovietice din  România, ca să nu se audă țipetele din timpul torturii. Acum se folosesc mijloace mai rafinate, „democratice”, occidentale, care conduc la aceleași rezultate. Nu mă mai refer la drepturile colective, mai ales cele ale etniei române, care sunt mai importante decât drepturile individuale și care s-au pierdut prin meandrele „democrației” globaliste euro-atlantice.

De fiecare dată când libertățile cetățenești constituționale și firești sunt încălcate, toți conaționalii noștri, cel puțin cei de etnie română, trebuie să se manifeste. Libertatea nu vine singură, nu vine de la sine. Pentru ea, sau mai bine zis pentru o cât mai mare parte din ea, trebuie ca poporul să lupte. Spun că pentru „o cât mai mare parte” din libertate, pentru că libertate absolută nu există decât în teorie.

Cele mai importante decizii interne și externe ale României se iau în străinătate.

Ce libertate națională are România, în condițiile în care în Constituție scrie că este o țară suverană şi independentă, iar cele mai importante decizii interne și externe ale țării se iau în străinătate? Apoi, eu nu cred în democrația euro-atlantică. Nu pot să numesc un regim politic ca fiind democrat, odată ce este dovedit că alegerile trecute au fost în mare parte fraudate, că numărarea voturilor se face de către o unitate militară, respectiv STS, caz unic în U.E., pe baza unui soft în cadrul căruia printr-o singură apăsare de buton 200.000 de voturi pot trece de la un partid la altul, de la un candidat la altul. Ce democrație este aceea în care pe listele electorale se află aprox. 3,5 milioane de poziții fictive, cu care operează Biroul Electoral Central și S.T.S., care sunt oficine securiste, care se subordonează în străinătate?

Societatea românească este prizoniera unui serviciu de informații, iar punctele cheie ale societății sunt deținute de minoritarii etnici.

Ce democrație este aceea în care societatea românească este prizoniera unui serviciu de informații, iar punctele cheie ale societății sunt deținute de minoritari etnici? Președinții României sunt aduși în pragul pușcăriei, iar apoi sunt șantajați și ridicați în scaunul prezidențial. Dacă Băsescu, în dosarul „Flota”, lua zece ani de pușcărie, nu s-ar fi mirat nimeni. În schimb, a fost ridicat prin două falsuri electorale la conducerea României și ținut zece ani, în care timp statul polițienesc a făcut progrese foarte mari. Nu mai vorbim de falsul privitor la referendumul de destituire a lui Băsescu. Dacă Iohannis ar fi fost condamnat pentru trafic de copii, sau pentru însușirea printr-un  testament fals a șase case din municipiul Sibiu, sau pentru retrocedările frauduloase ale comunității germane din România, cum ar fi de exemplu cea a Liceului de Artă din Sibiu, sau pentru că Forumul Democrat al Germanilor din România este continuator al Grupului Etnic German, organizație nazistă interzisă prin legi internaționale (Tratatul de Pace de la Paris din 1947) și interne (Decretul-lege regal din octombrie 1944) aflate în vigoare, de asemenea nu s-ar fi mirat și nu s-ar mira nimeni. Asemenea viețuitori vulnerabili și putrezi au fost selectați să conducă România, în folosul colonialiștilor și împotriva intereselor României profunde.

Toată armata României încape pe Stadionul Național din București și mai rămâne loc liber!

Am citit în presă că analfabetismul social și funcțional în România ar fi de 42%. Nu știu dacă procentul prezentat este real sau aproximativ, dar esența ideii este foarte gravă. Am mai citit că din 5,3 milioane de tineri din România, între 15 și 34 de ani, peste un milion nu fac nimic, nici școală, nici serviciu, nici militărie. Nimic, nimic… Adică taie frunză la câini, dar beau, trag pe nas, mănâncă, se îmbracă, se distrează. De unde? Mi se pare groaznic. Ei vor trebui să trăiască și în continuare, au nevoi de toate felurile. Cum și le vor obține? Păi nu le pot obține decât prin infracțiuni. Ei nu vor nici să se scoale dimineața și nici să se murdărească  pe mâini. E adevărat că majoritatea acestora sunt țigani, dar aceasta nu este o consolare, ci un pericol și mai mare, după părerea mea. Este chiar o dramă. Țiganii se înmulțesc amețitor de repede, iar românii scad demografic în mod dramatic. Cine-i va păzi pe acești paraziți ai societății? Mai bine zis, cine să plătească o armată de jandarmi care să păzească doar acest milion de probabili viitori infractori? Și așa suntem cel mai polițienesc stat din U.E., cu cel mai mare număr de securiști la mia de locuitori, cu forțe foarte importante de Jandarmerie și cu o armată minusculă, redusă la nivelul unor unități antrenate să lupte pe diverse teatre de operații, în folosul stăpânilor noștri străini, împotriva unor popoare care ne-au fost parteneri economici. Luptă cu arme uzate fizic și moral, cumpărate la suprapreț. Toată armata României încape pe Stadionul Național din București și mai rămâne loc liber!

Apoi, n-are cum să fie numit democratic un regim în care manipularea să atingă asemenea cote. Democrația se bazează pe adevăr. Democrația nu poate exista într-o țară a minciunii. Românilor li se spune că Dragnea și alți civili ca el sunt de vină pentru faptul că energia se scumpește, pentru că dobânzile au crescut și pentru că ne îndatorăm. Multinaționalele care au acaparat distribuția energiei noastre, petrolul, gazele etc. nu ar avea nici o vină. Serviciile secrete, Poliția și Procuratura nu au nici o vină că s-a furat țara? Păi, probabil, așa putem fără să vrem să le plătim salarii și pensii foarte mari, unele uriașe. Mai mari decât pensiile lor trebuie să fie și sunt doar pensiile procurorilor și judecătorilor militari. Asta pentru că justiția militară „a rezolvat” în cele mai bune condițiuni toate dosarele „revoluției” și ale mineriadelor și a promovat adevărul și dreptatea în societatea românească.

Iată că vorbim din nou despre bani. Toate aceste cheltuieli se fac din bugetul național obținut prin fiscalizarea întreprinderilor mici și mijlocii, cele ale românilor. „Valahii împuțiți”, cum ne numeau pe noi, românii din Ardeal, sașii și ungurii, sunt cei care plătesc și țin încă țara asta. În fine, lucrurile sunt mult prea grave pentru a fi abordate la modul ușor satiric și retoric al unora dintre cuvintele mele anterioare.

Noul „virus chinezesc” –  o boală ca multe altele și atât – este folosit pentru a crea panică în rândul populației, cu cifre mincinoase.

Eu am mai spus părerea despre criza de sănătate pe plan internațional. Pe scurt spus, noul virus chinezesc, cum îl numește președintele Donald Trump, este o boală pulmonară, care poate îmbrăca și forme agresive, iar la bolnavii cronici cu diverse afecțiuni, mai ales asociate, poate fi mortal, în destul de multe cazuri. Deci, este o boală ca multe altele și atât. Dar, el este folosit pentru a crea panică în rândul populației. Toate televiziunile au fost pur și simplu cumpărate, oferindu-li-se 40 de milioane de euro de la buget ca să ocupe cea mai mare parte a agendei cu criza de sănătate, cu cifrele mincinoase pe care le oferă guvernanții lui Klaus și cu un mod de prezentare care să înspăimânte. Acum se fac tot mai multe teste și se raportează tot mai mulți infectați, majoritatea fără simptome. Ce o fi și asta, este greu de spus. Știm doar că eficacitatea testelor este de 35%, nu de 65%, cu au vehiculat unii medici din anturajul „guvernului meu”. Unii au ieșit astăzi ieri pozitivi și astăzi negativi? Ce o mai fi asta?

„Guvernul meu” a lăsat firmele străine nefiscalizate şi s-a împrumutat de multe miliarde de euro pentru a plătit datoriile companiilor multinaționale.

Au fost și medici și politicieni, ca Gabriela Firea, care este o femeie serioasă, de exemplu, care au semnalat falsitatea datelor furnizate opiniei publice de către autoritățile medicale și guvernamentale, dar n-are cine să facă nimic. Vândutul șef al P.S.D. este omul sistemului… În spatele crizei, s-au făcut mari afaceri. Nu mă mai refer la ele. Modul în care a fost gestionată situația din sănătate a agravat criza economică. Cel mai mult suferă întreprinderile mici, care sunt cele românești. Pensiunile, restaurantele, cafenelele, toată industria de servicii din jurul acestora, sunt afectate grav, unele închise. Șomajul a crescut mult. Oamenii au sărăcit. Consumul scade, afectând o multitudine de sectoare. Dar asta s-a dorit, ca cei mari, corporațiile multinaționale, care au resurse de supraviețuire și posibilități de dezvoltare să înghită și să preia afacerile mici. „Guvernul meu” îi sprijină pe acești străini, direct și indirect. La sfârșitul anului trecut, 2019, guvernul a lăsat firmele străine nefiscalizate, iar la începutul anului acesta guvernul s-a împrumutat de multe miliarde de euro și a plătit datoriile companiilor multinaționale.

Exemplu tipic al slugărniciei regimului euro-atlantic din România actuală : în perioada stării de urgență, „Guvernul meu” a exportat peste o sută de mii de muncitori sezonieri, în Germania, Austria, Spania, Italia…

Criza și sărăcia din România alimentează în continuare cu forță de muncă ieftină unele țări importante din Occident, ca Germania, Austria, Spania, Italia, dar și altele. Milioane de români muncesc ca să-i dezvolte și să-i îmbogățească pe cei bogați din Occident, iar guvernul se plânge că nu are cine să plătească pensiile părinților lor. Felul în care guvernul a negociat și a exportat, prin încălcarea legii, multe zeci de mii, cred că peste suta de mii de muncitori sezonieri, în Germania și Austria, în perioada stării de urgență, va rămâne un exemplu tipic al slugărniciei regimului euro-atlantic din România actuală.

În această perioadă de criză economică, după cum s-a afirmat și în presă, a crescut infracționalitatea la regimul silvic, tot în folosul beneficiarilor străini ai lemnului românesc. Cu toate acestea, prim-ministrul minoritar etnic al României a declarat că sunt „fake-news”-uri și că exploatarea lemnului este în parametrii legali, firești și necesari…

Minciună de sus până jos! Așa a demarat în 22 decembrie 1989 actualul regim politic

Modul de administrare a spitalelor în această perioadă a sacrificat bolnavii cronici, cei de boli cardio-vasculare, metabolice, de cancer, care nu au putut fi tratați corespunzător și nici operați la timp și în condiții de securitate sanitară și care au murit într-un număr foarte mare, necomunicat public, probabil mult mai mare decât cel al morților raportați a fi decedat din cauza Covid-ului. Or, este cunoscut și nu mai revin eu asupra faptului abuziv de a nu se face autopsii pentru stabilirea corectă a cauzelor morții și a ordinului dat medicilor ca indiferent de bolile asociate suferite de cei decedați, ei trebuie raportați ca fiind victimele Covid. Minciună de sus până jos! Așa a demarat în 22 decembrie 1989 actualul regim politic, cu minciuna în față și așa îl găsim și astăzi, după trei decenii, tot cu minciuna în brațe și în gură.

Astăzi, politicienii la conducere nu mai sunt în stare să supravegheze serviciile.

Nu are cine să facă opoziție acestor guvernanți. P.S.D.-ul a fost acaparat de către putere prin intermediul securiștilor din interiorul partidului care au fost ajutați să preia puterea prin eliminarea de către poliția politică a civililor nesupuși serviciilor secrete, cărora li s-au aplicat pedepse privative de libertate, sau au fost îndepărtați de la conducere prin diverse forme subtile și prin defăimare publică, cu ajutorul presei ticăloșite. Astăzi, toate partidele mari sunt controlate integral de către serviciile secrete. Toată mizeria pe care o provoacă serviciile secrete, care nu au nimic în comun nici cu respectarea legii și nici cu moralitatea, este aruncată în spatele politicienilor. Așa făceau și securiștii ceaușiști: făceau tot felul de mizerii, inclusiv asasinate și puneau totul pe seama lui Ceaușescu, care știa o parte mică din ceea ce făceau ei. Este foarte greu să-i urmărești. Astăzi, politicienii conducători nici nu mai sunt în stare să supravegheze serviciile. În timpul regimului ceaușist, problema era că unitățile de supraveghere, de contrainformații de pe lângă Securitate, au fost puse tot sub umbrela șefului Securității și nu aveau culoare directe de comunicare cu Ceaușescu. Ele au strâns multe informații despre trădarea veche și îndelungată a comandanților Securității și le-au ținut degeaba, în așteptarea unui șef al Securității serios și patriot căruia să i le raporteze. Generalul Vlad a rămas la conducerea Securității, iar Ci-știi au rămas cu informațiile importante în brațe, iar în 22 decembrie când au văzut că tot Vlad este la comandă, iar spionii și trădătorii pe care i-au urmărit au ajuns la conducerea României, au distrus o parte din probe și au folosit alte părți ale lor pentru a-și salva pielea, pentru a șantaja, sau pentru a obține câștiguri materiale.

În România, orice proiect național de țară trebuie să înceapă cu suveranizarea țării.

România are nevoie de o resetare pe care schimbarea de regim politic din decembrie 1989 și aderarea ulterioară la structurile euro-atlantice nu a realizat-o. În România, orice proiect național de țară trebuie să înceapă cu aducerea la subordonare internă a serviciilor secrete și cu suveranizarea țării. Cauza majorității relelor din societatea românească nu este neapărat în politică, ci în rolul nefast și nestăpânit al serviciilor secrete care „călăresc” țara în folosul susținătorilor lor din Occident și al lor personal.

Serviciile nu-și dau puterea din mâna lor în mâna Parlamentului, guvernului sau președintelui de bunăvoie.Pentru a le aduce sub controlul real, democratic, al Parlamentului este nevoie de măsuri excepționale.

Serviciile de informații trebuie să aibă o singură menire în societate: să culeagă informații corecte și cât mai complete pentru beneficiul Ţării.

– În primul rând, serviciile secrete ar trebui deglobalizate. Relațiile țării cu străinii nu trebuie rezolvate de servicii. Legăturile lor externe ar trebui întrerupte. Ei aduc informații de afară dând la schimb informații prețioase din țară pe care ei ar trebui să le protejeze de penetrare.

– În al doilea rând, este nevoie de demilitarizarea serviciilor de informații, poate cu excepția serviciilor de informații ale armatei. De ce le trebuie arme ca să culeagă informații? Informațiile nu se culeg cu pistolul la tâmplă. Sunt al SRi, la diviziunea de surse deschise o armată de femei frumoase, elegante, cu tocuri cui ultimul răcnet, cu fustițe scurte, care citesc ziarele și internetul și scriu rapoarte. Ce le trebuie armament, muniție, uniforme, poligon, spor de hrană, spor de pericol militar la fel cu cei care luptă în război, pensionare la 40 și ceva de ani, când ele sunt bune de măritat, nu de pensionat? Brigada Antitero a S.R.I. nu-și are locul acolo, ci la Armată sau la Jandarmerie. Oare le trebuie arme ca la nevoie să-și apere privilegiile, sau să dea lovituri de stat, ca în decembrie 1989?

– În al treilea rând, serviciile secrete nu ar trebui să administreze adevărate imperii economice. Ofițerii de informații au devenit niște bișnițari, niște afaceriști. Societățile comerciale ale serviciilor ar trebui să intre imediat în proprietatea și subordinea statului român. Povestea că statul este cel mai prost administrator este o poveste falsă lansată de regimul trădător și lichidator al României instalat la 22 decembrie 1989. Administratorii economiei trebuie controlați de organe de resort serioase și determinați să facă treabă și fac treabă. Au făcut treabă bună și în comunism. Criza a fost una indusă intenționat, n-are rost să mai revin, am explicat în cărți, articole și cursuri universitare tot ce s-a întâmplat.

Serviciile de informații trebuie să aibă o singură menire în societate: să culeagă informații corecte și cât mai complete pentru toți beneficiarii stabiliți de decidenții politici. Serviciile secrete nu au ce să fie compuse din oameni care să facă operațiunile murdare ordonate de unii șefi ai serviciilor sau de decidenți politici din țară sau din străinătate.

Orice regim politic, inclusiv cel de astăzi, dacă ar avea o guvernare patriotică, suverană și competentă, poate fi folositor țării. Iată că regimul euro-atlantic, implementat și urmat cu inteligență, competență și determinare, a făcut din Polonia și Ungaria țări care au viitor care „sună bine”. România, țară care a avut o dezvoltare mai solidă decât Polonia și Ungaria și perspective mai bune, a pierdut totul, a devenit colonie, iar viitorul pe această actuală linie politică, cu minoritari slugoi la conducerea țării și cu statut colonial sever controlat, arată sumbru.

Miliardele de euro promise – petardă fumigenă.

Faptul că României i s-au promis 80 de miliarde de euro nu este altceva decât o petardă fumigenă. Stați să-i vedeți… Adică n-o să-i vedeți! Încă dinaintea aderării României la U.E., ni s-au dat pe la nas zeci de miliarde de euro. Ca să-i obținem trebuia să le deschidem occidentalilor piața noastră internă în totalitate. Cine a pierdut? Au pierdut producătorii români și comercianții români. Au venit străinii peste ei. Super-market-urile au înghițit 90% din fostele alimentare și aprozare de cartier, care erau ale românilor. Au adus cu ei și produsele agro-alimentare și le-au dat în cap producătorilor români. La fel cu produsele industriale. Apoi, pentru acești bani europeni promiși, dar văzuți în mică măsură, mulți ani  sumele absorbite fiind în limita cotizației anuale pe care România o plătește Uniunii Europene, a trebuit să facem concesii așa zișilor investitori străini: să-i scutim de taxe și impozite, să ne facem că nu vedem că-și exportă ilegal profitul, să ne facem că nu vedem că nu respectă condițiile din caietele de sarcini și să nu le anulăm afacerile din aceste motive, să acceptăm să nu ridicăm salariile minime pe țară etc. Deci, ni se spunea că vom primi bani grei dacă renunțăm la avantaje în valoare de alți bani foarte mulți la care statul trebuia renunțe, în defavoarea românilor.

Colonialiștii au grijă să ne reducă producția proprie și să ne țină ca piață de consum a produselor lor.

Recent, s-au pus românilor niște condiții de modul în care trebuie să-și taie porcii. Îi învață U.E. pe români cum să-și taie porcul și ce nu au voie să facă. E porcul lor și trebuie lăsați în pace! Vor să reducă producția de carne de porc, ca să vândă occidentalii și mai mult. Tot ei ne-au băgat și gripa porcină. Angajații de la un foarte mare combinat din județul Brăila, care a fost lichidat din cauza gripei porcine africane (altă invenție de laborator), au afirmat că infectarea porcilor s-a făcut cu o dronă. La fel au făcut în 2005 cu gripa aviară, băgată în România în momentul când exportul românesc de păsări de cea mai bună calitate, hrănite cu porumb și grâu, cu gust, invadase Occidentul. Atunci totul s-a făcut cu știrea și complicitatea lui Băsescu și a lui Flutur. Au grijă colonialiștii să ne reducă producția și să ne țină piață de consum a produselor lor.

Apoi, mai este un aspect important: intră în funcțiune sistemul ticăloșit de absorbție al acestor fonduri europene. Acum ele sunt condiționate inclusiv politic, adică sunt condiționate de „respectarea statului de drept”. Ce înseamnă asta? Este foarte simplu pentru cunoscători: statul de drept înseamnă „libertatea justiției”, adică rămânerea justiției la comanda serviciilor secrete, care, la rândul lor, rămân simple sucursale ale serviciilor secrete occidentale. Cine conduce parchetele și instanțele conduce și poliția, deci este garantat că prin intermediul instituțiilor de forță și de poliție politică represivă, țara rămâne la mâna colonialiștilor. Adică situația actuală se perpetuează, România se poate jefui în continuare și atunci merită date niște ciozvârte pe care „guvernul meu” să le dirijeze, în mare parte, către propria clientelă, care, la rândul ei, să sprijine sistemul colonial.

Sunt mai multe soluții de ieșire din această situaţie, dar, toate, foarte grele. Am să mă refer doar la una, la cea mai simplă, care este totuși foarte grea. Dacă în S.U.A., partenerul strategic al României, s-ar consolida regimul național-protecționist/suveranist și S.U.A. ar decide să se implice în Europa în direcția Doctrinei Trump care a proclamat necesitatea unei Europe a națiunilor, nu a Uniunii Europene, atunci totul s-ar schimba cu pași foarte rapizi, iar globaliștii și colonialismul de la periferia U.E. s-ar dizolva ca gheața în bătaia soarelui.

Cu Codruţa-procuror şef, Poliția politică se va extinde în toată Europa. O să le iasă și altora euro-atlantismul pe nas și pe urechi.

Am prezentat aspectul politic al acordării în viitor a sumelor vehiculate în programuleuropean de relansare economică. Ungaria, Polonia, Suedia, Danemarca și Irlanda au declarat că refuză acceptarea condițiilor politice privitoare la statul de drept și au declarat că nu acceptă să se supună noului parchet european condus de fosta mea angajată ca asociat Codruța Lascu. Codruța a răspuns că, în ciuda acestui refuz, ea va face anchete pe teritoriul acestor cinci state! Deci, ne așteptăm ca poliția politică a binomului S.R.I.-D.N.A. să se extindă în toată Europa. O să le iasă și altora euro-atlantismul pe nas și pe urechi. Cât am fost eu șeful ei la universitate, era disciplinată și-și făcea treaba, dar ulterior, sub influența nefastă a fostului ei iubit, Florian Coldea, a derapat rău de tot și a făcut praf legalitatea, patronând abuzuri înspăimântătoare.

Cineva zicea că așa trebuie să facă cucuveaua, că ar avea ordin de la Washington, să zdruncine coșmelia europeană, să nemulțumească un număr tot mai mare de oameni și să se dezmembreze mai repede. Începutul l-a făcut Brexit-ul și mișcarea suveranistă care se răspândește în toată U.E. Este posibil și ar putea fi plauzibil, dar eu nu am nici o informație pe această linie, iar Codruța nu spune nimic decât, eventual, greu de crezut, unor colaboratori foarte apropiați. O cunosc bine. Are securismul în sânge.

Afaceri, oameni și familii distruse de sistemul ticăloșit.

După aceste aspecte politice ale acordării fondurilor europene, intervin aspectele procedurale. Altă mizerie! În trecut, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.), a primit un ordin care venea de sus, de la Comisia Europeană, pe fir intervenind și serviciile secrete românești, să recupereze o parte a banilor de la beneficiarii de fonduri care au implementat proiecte. În acest sens, după analizele dosarelor, inclusiv a celor finale, din care a rezultat legalitatea proiectelor, au schimbat unele dintre reguli „în timpul meciului” și, când proiectele erau implementate și noile întreprinderi funcționau, au cerut banii înapoi celor care au beneficiat de proiecte. Deci, A.F.I.R. a spus că totul este corect și a aprobat proiectele și tot A.F.I.R. a venit și a spus că nu mai este legal și beneficiarii să dea banii europeni înapoi! S-a ajuns în „justiția română”. Sute de dosare, dacă nu cumva mii, nu am cifrele exacte, dar le putem afla ușor.

Modelul este mizerabil, în ton cu ansamblul regimului.

La Înalta Curte, s-a transmis linia securistă de a se lua toți banii înapoi de la români și a se restitui la Bruxelles! Criminal! Afaceri, oameni și familii distruse de sistemul ticăloșit. Mulți! Vă dau un exemplu din familia mea. Unor membrii ai familiei mele li s-au imputat de către A.F.I.R. lucruri neadevărate și neimputabile și reguli care nu erau în momentul accesării fondurilor. Printre altele, a fost considerat ca fiind un act incorect faptul că au achiziționat niște utilaje atât mama, cât și fratele, de parcă nu toți membrii unei familii ar avea voie să muncească și să acceseze fonduri europene! Într-unul din dosare, Curtea de Apel a concluzionat în motivarea sentinței că acuzațiile A.F.I.R. se bazează doar pe presupuneri. A.F.I.R. nu avea probe care să justifice imputarea sumelor accesate. Cu toate acestea, în recurs, instanța ticăloșită, securistă, a Î.C.C.J. a dat câștig de cauză A.F.I.R. și a dispus restituirea fondurilor accesate. Măreața U.E. recupera a doua oară banii, după ce acei bani ajunseseră odată în Occident, de unde fuseseră achiziționate utilajele. Acum vor banii pentru a doua oară. N-au murit ai mei de foame, dar modelul este mizerabil, în ton cu ansamblul regimului.

Cu muncă puțină, unii au încasat, salarii mari și au predat prostiuție unor vânători de diplome.

În fine, sunt multe aspecte de discutat pe această temă. În trecut, din banii alocați României, unii au fost dirijați spre sectoare unde cererea a fost mică și s-a absorbit puțin din suma totală, iar în sectoarele cu mare cerere de fonduri pentru proiecte foarte importante, mai ales în agricultură, s-au alocat puține fonduri, care au fost insuficiente. Fonduri multe s-au înghițit, aș zice, cu eficiență minimă, în domeniul specializării unor cadre, prin tot felul de programe europene pentru cursuri de perfecționare în management, marketing și alte domenii, finanțate prin fonduri europene. Unii piloși au încasat cu muncă puțină salarii mari și au predat prostituție unor vânători de diplome. Din fondurile europene, de la aderare și până astăzi, s-au absorbit procente mici și foarte mici din totalul sumelor care s-au vehiculat. Fondurile europene sunt mai mult un domeniu al propagandei pro-europene și o modalitate de a ține România sub ascultare și de a determina România să nu fiscalizeze băncile, societățile de asigurări și marile corporații multinaționale. Aceasta este miza lor.

Băncile din România sunt obligate să investească tot profitul în România. Nici o bancă n-a investit nimic. A dat doar credite și a perceput dobânzi.

Pe guvernul român, dacă ar fi suveran și serviciile secrete nu ar juca rolul toxic pe care îl joacă, nici nu ar trebui să îl intereseze aceste fonduri europene. Da, știu ce spun! Nu este o enormitate, ci o realitate! I se promit României 80 de milioane de euro pentru un interval de mai mulți ani. De acord, dar ce este cu asta? Păi guvernul României ar putea obține această sumă în fiecare an, fără să ceară nimic de la nimeni, dacă ar fiscaliza în întregime țara, de sus și până jos și ar lua măsuri ferme împotriva exportului ilegal de profit. Toate băncile din România au fost date străinilor prin caiete de sarcini în care este stipulat că ele sunt obligate să investească tot profitul în România. Nici o bancă n-a investit nimic. N-a ridicat nicio fabrică, nicio întreprindere, nimic… A dat doar credite pentru investițiile altora și a perceput dobânzi. Stați să vedeți ce se va întâmpla în Parlamentul European cu sumele orientative discutate în Consiliul European… Mai este cale lungă până să vedeți banii, or banii sunt ai tăi când îi ai în mână, când îi pipăi. Apoi, din totalul promis de 80 de miliarde de euro, o mare parte sunt împrumuturi, pe care trebuie să le rambursăm! Nu sunt cadouri, cum a prezentat Iohannis falsul său succes de la ședința de împărțire a darurilor. Repet, este cale lungă…

Donald Trump este singurul om din lume de care îi este frică lui Iohannis.

La recenta întâlnire a Consiliului European toți liderii europeni au pozat în fel și chip, pentru că erau momentele în care avea acces presa și ei știau că se filma. Eu cred că după ce a ordonat românilor să poarte mască în toate spațiile închise, iar prin noua lege le dă românilor amenzi la greu Iohannis nu a purtat mască intenționat, ca să-i facă plăcerea președintelui Donald Trump, singurul om din lume de care îi este frică. De liderii Europei Occidentale nu îi este frică deloc, pentru că le face multe concesii economico-financiare grase, pe spatele românilor, a „valahilor împuțiți”. Trump urmărește aceste summit-uri europene. Europa îl interesează. De aceea cred eu că nu a vrut Iohannis să-și pună masca pe figură.

Prof. univ. dr. Corvin Lupu  

art-emis.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *