default-logo

Muzica, corpul și…natura

PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE

  1. Nu cu mult timp în urmă, Reader’s Digest conţinea un articol scris de Dr. Orrin Keating, în care el spunea cum studiul corpului omenesc l-a schimbat pe el din ateu convins într-un credincios ferm în Iisus Hristos. Un anatomist celebru, David Grand, diseca un cadavru şi vorbea studenţilor săi. Dintr-odată el se opri şi întorcându-se spre studenţi le zice: „DOMNILOR, AICI ÎN ACEST ORGANISM UMAN SE GĂSEŞTE O RESPINGERE COMPLETĂ A CEEA CE SE CHEAMĂ ATEISM”. El spune că nicio persoană înzestrată cu raţiune nu poate privi la construcţia miraculoasă şi la aranjamentul organelor în corp fără să admită că o putere creatoare mai presus şi dincolo de înţelegerea omenească este răspunzătoare de toate acestea. Mai spunea că dintre toţi oamenii, medicii ar trebui să fie persoane religioase, umiliţi în faţa marelui arhitect al lumii. Cuvintele dr. Grand, l-au făcut pe tânărul Keating să părăsească părerile ateiste şi să devină un credincios convins.

Dr. Sorrin Keating – medic american

 

  1. În timp ce simţul văzului mă convingea de posibilitatea unui MODEL DIVIN, simţul auzului îmi sugera posibilitatea unui ritm universal. Aerul însuşi vibrează de muzică… cum ar fi posibil, cu toată această muzică revărsată fără încetare, să nu existe o „MELODIE PRINCIPALĂ” şi un „MAESTRU MUZICIAN„? „Dumnezeul nostru este mare Savant veşnic şi totul în jurul nostru poartă marca puterii Sale creatoare. În frunză, în floare şi copac, noi vedem amprentele Sale, cerul este vitrina glorioasă a puterii Sale. PE USCAT ŞI PE MARE, URMELE LUI DUMNEZEU SE VĂD CLAR”.

Baverley Nichols (1898-1983), autor, dramaturg, jurnalist, compozitor şi orator. A scris peste 60 de cărţi şi piese de teatru. Pe lângă romane, mistere, nuvele, eseuri şi cărţi pentru copii, el a scris o serie de cărţi non-ficţiune pentru călătorie, politică, religie, parapsihologie şi autobiografie.  A mai scris o serie de reviste, ziare , editoriale, de-a lungul vieţii sale, cel mai lung fiind coloanele pentru un săptămânal londonez. Cărţile sunt scrise într-un mod poetic, cu limbaj bogat, creativ, evocând răspunsuri emoţionale. A fost preşedinte al Uniunii Oxford şi editor de Isis.

  1. „VA VENI VREMEA CÂND SE VA RÂDE DE PROSTIA FILOSOFIEI NOASTRE MATERIALISTE CONTEMPORANE. CU CÂT STUDIEZ MAI MULT NATURA, CU ATÂT MAI MULT MĂ CUPRINDE O UIMIRE EVLAVIOASĂ FAŢĂ DE LUCRURILE CREATORULUI DIVIN”.

Pasteur Louis (1822-1895), chimist şi bacteriolog francez, om de ştiinţă, pionier în domeniul microbiologiei.

Ca bacteriolog s-a ocupat în mod special timp de trei ani studiind cultura bacteriilor pe medii diferite în laborator, cu scopul de a descoperi dacă se produce transformarea dintr-o specie în alta. Pentru a studia multe generaţii de bacterii, a cultivat microorganisme cu o viaţă scurtă unele trăind numai câteva minute. În acest scop, s-au produs mii şi milioane de generaţii diferite de bacterii, însă nu s-a produs nici o trecere de la o specie la alta. CONCLUZIA: „SUNT ATÂTEA SPECII, CÂTE A FĂCUT DUMNEZEU”.

Părintele Ilie

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*