default-logo

Părerea unui telespectator (ne)plictisit. Anatomia balenei roș-albastre

FCSB – HERMANNSTADT, un meci cu o favorită de la cabine, FCSB, dar care s-a dovedit că ,,balena” îmbuibată de verzișori s-a chinuit cu ,,delfinul” sibian, care înnoată în datorii și este într-o permanentă stare de căutare de lichidități, deh, vine iarna și facturile bat la ușă cu tupeu social-liberal. În schimb, stelarii au de toate, nu știu ce le mai trebuie să să ne convingă că sunt o echipă de Europa.

Pentru a-i mai odihni pe unii dintre jucătorii care s-au spetit prea mult cu vikingii, Dică a trimis în teren o echipă fără niciun orizont, prima repriză fiind una de ,,colecție” de aducere aminte peste timpuri întunecate.

Așadar, Târnovanu, care cred că e cam obosit de-atâta titularizare, la înălțimea lui, la primul gol  putea să-l scoată cu piciorul, dar s-a aruncat ca în Dâmbovița să se răcorească, la al doilea un jucător advers cu 10-15 cm. mai mic decât toată apărarea FCSB-ului și cu spatele la poartă a reușit să dea gol cu capul – portarul trebuia să iasă. Domnule Becali, mie mi-e dor de gafele lui Vlad!

Pantea, e tânăr are timp să mai învețe, dar până acum nu l-a învățat nimeni cum să stea în teren să centreze?

Dawa și Tamm, fundașii centrali, ăștia joacă la pachet, doi în unu. Noroc că mai dau câte un gol și așa mai trece vremea.

Boboc, Musi, Radaslavescu, speranțe neîmplinite, păcăleli academice, nu sunt, deocamdată, pentru ceea ce se dorește la FCSB.

Linia de mijloc, Olaru, Oaidă, Dulca, a fost în prima repriză ,,RAȚĂ” pe varză.

Bogdan Rusu, atacantul salvator de la ultima clasată, a rămas tot cu gândul că joacă în Superliga B, e adevărat că se agită mai mult decât Mamut și Dumiter.

Tavi Popescu, șarpele roz care mușca prin surprindere, e acum îmblânzit de toți fundașii și i s-a mai pus și banderola pe mână, cică să fie mai vizibil, iar domnul Dică ne spune că Tavi e bun când vine din spate prin învăluire, dintre ,,liniile” de cale ferată.

Edjouma, dezordonat, dar o mai nimerește și el câteodată, când te aștepți mai puțin.

Cordea, un jucător – extremă urgență, cu ambele picioare, dar cu capul în pământ, driblează, dar când să centreze (nu) vede că s-a terminat ,,ogorul”!

Acum l-au trasferat pe o sumă mare pentru campionatul nostru pe Campagnnio de la FCU Craiova, poate va revigora atacul, dar după părerea mea, actualmente nu se pliază pe ce joacă FCSB – s-ar putea să nu am dreptate.

În final scor 2 la 2, chinuit, după un meci modest, în care FCSB a mai pierdut două puncte, după care va plânge la vară, în fața unei echipe flămânde și de puncte și de bani, Hermannstadt, disciplinată și ambițioasă. La FCSB, joci nu joci, banii vin la timp și în cuantum mai mult decât rezonabil. Domnule Becali, eu, după rezultate, după ce joacă unii, i-aș plăti cu ora sau cu ziua, să vedeți ce fotbal am avea!

Am văzut și meciul Univ.Craiova – FC Botoșani, 1-0 în prelungiri, cu un șut a lui Crețu, tras la disperare, în rest un meci de luptă oarbă, în care Căpățână a jucat fără nicio Vână.

Celelalte meciuri ale etapei le-am văzut ,,parțial”, am tot butonat pe la alte meciuri din campionatul Angliei, Spaniei, Germaniei și Franței, e altceva!

În Superliga noastră românească, mulți jucători ar trebui amendați pentru port ilegal de echipament de fotbal!

Și, desigur, la evenimentul anului, ,,Nunta românului George Simion”, pe care unele televiziuni rupte de (i)realitatea în care supraviețuim l-au mediatizat în funcție de ordinele primite – e păcat, români suntem uniți în dezbinare!

  1. Domnule Dică, dacă știți în ce campionat de fotbal din Europa, doi atacanți (Cordea și Coman) se duc să bată un amărât de corner, să-mi spuneți și mie, în loc să-i puneți să stea în ,,coasta” fundașilor adverși, acolo în careu și alcineva să bată cornerul, un mijlocaș un fundaș, care nu are alte sarcini, cred că ar fi mai benefic pentru echipă.

Pe timpuri, la Steaua, Florentin Petre ,,piticul atomic” bătea cornere și lovituri libere din lateral și le bătea foarte bine, dar pentru asta trebuie antrenament și disciplină tactică.

Dumitru Buțoi / UZPR

Foto: gsp.ro

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*