◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Slovenia a RESPINS prin referendum căsătoriile HOMOSEXUALE

O lege votată în lună martie redefinise căsătoria drept „uniunea pe viață a două persoane independent de sexul lor”. Parlamentul din Slovenia este primul dintr-o țară fostă comunistă care adoptase un asemenea act normativ.
Cu ocazia unui referendum, la care s-a înregistrat o prezență destul de redusă, slovenii au respins duminică, cu peste 60%, legea care autoriza căsătoriile homosexuale, votată în martie în Parlament.
Opozanții căsătoriilor între persoanele de același sex au obținut 63,12% din voturi, față de 36,88% în favoarea acestora.

Prezența la vot a fost de numai 35,65%, dar aceasta nu a putut împiedica atingerea pragului de voturi necesare pentru învingători.

Slovenia este prima țară din blocul ex-comunist care a deschis poarta pentru căsătoriile homosexuale. Legea din martie a fost adoptată cu o mare majoritate în Parlament, de către Stânga și de către partidul centrist al premierului Miro Cerar, și dădea cuplurilor homosexuale aceleași drepturi ca și persoanelor heterosexuale, inclusiv cel al adopției.

Papa Francisc a pledat săptămâna trecută pentru ca slovenii să spună NU la referendum, cerându-le să susțină Familia, structura cea mai importantă a vieții sociale.

În această mică țară, membră UE, cu două milioane de locuitori, opozanții căsătoriilor între persoane de același sex au fost susținuți de Opoziția de dreapta și de Biserica Catolică. Aceștia au fost și inițiatorii referendumului, strângând cele 40.000 de semnături necesare convocării acestuia.

Legea votată în martie redefinea căsătoria drept „uniunea pe viață a două persoane independent de sexul lor”.

După victoria taberei NU, Codul Familiei va trebui din nou modificat, pentru a reveni la formula inițială, limitând drepturile homosexualilor doar la uniunea civilă, deja în vigoare de câțiva ani.

Organizarea referendumului a suspendat aplicarea legii; până la aceasta, nici un cuplu homosexual nu își pusese verighetele pe degete.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *