◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

1 Octombrie, Ziua Pensionarului (ne)fericit

Dragii mei pensionari, de ziua noastră, vă scrie un pensionar cu ochii înrourați și privirea pe zare, ce bea  cam mult numai apă și mănâncă mai  rar, pită,slănină și ceapă, vă dau o veste îmbucurătoare, sunt suspect de fericit, de luna viitoare ne-ntoarcem la tradiții la chibrit și lumănare,  la greblă și sapă ,, asta-i  pohta ce-am pohtit”!

Deși, am muncit o viață , nu m-am pricopsit de loc, n-am declarație de avere, buget ascuns, casa de la țară s-a dărâmat acum stau la bloc, doar la strada mare am închiriat câteva case, le-am primit moștenire de la Decebal, și sunt bucuros din cale afară, că ieri am fost investit de președintele meu de pe scară, cu ceva scandal, șef interimar, peste comisia de la măcelăria de carne și oase.

Dragi pensionari, cumpărați-vă creioane și hârtie și scrieți-i doamnei ministru, că murim încetul cu încetul, trăim pe datorie, ce sinistru, vânzătoarea de ,iluzii de la băcănia din colț a umplut caietul. Vine iarna și vom îngheța lângă factură, și ne vom risipi definitiv pe vale, vom mânca moțiuni de cenzură și ca desert gogoși neomarxiste-liberale.

Dragi pensionari , aveți grijă de voi de copii și nepoți feriți-vă de boală, covidul zburdă prin țară, printre tâlhari și hoți și nimănui nu dă socoteală.Trăim ca într-o grotă, v-am spus ne-ntoarcem la tradiții, la ie, la fotă, la cojoc și opinci. Așteptăm cu-nfrigurare să vină Crăciunul, să ne aducă Moș Gerilă, căldură de la Polul Nord și Arafat valul cinci.

Pensioarule să rămâi vertical, optimist și lucid în toate și când pleci la plimbare să fii precaut și amabil să-ți ei cu tine noua carte de identitate, deh, ești cetățean universal, fără sex și naționalitate, ca un bun consumator vulnerabil, bucură-te că mai poți respira în libertate și poți participa la orice miting și festival, fără certificat de sănătate, doar aici  mai  avem ceva prioritate, că-n rest suntem condamnați la uitare și sacrificiu continuu , pentru cine oare?

LA MULȚI ANI PENSIONARI, oriunde v-ați afla pe această planetă numită pământ, vă dorește pensionarul cu  ochii-n lăcrimați, cu sufletul curat și-ncătușat de-a pururi în tăcerea din cuvânt!

Dumitru BUȚOI / UZPR Timiș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *