default-logo

Germania prelungește cu un an utilizarea cărbunelui pentru energie

Guvernul german a aprobat prelungirea operaţiunilor la centralele electrice pe bază de cărbune până în 31 martie 2024 şi restabilirea capacităţilor pe bază de cărbune brun până în 30 iunie 2023, pentru a majora aprovizionarea, transmite Reuters.
Ministerul Economiei a precizat că rezervele în reţea şi de aprovizionare sunt „importante pentru pregătirea viitoarei ierni. Folosirea suplimentară a cărbunelui pentru producerea de electricitate este menită să reducă utilizarea gazelor şi să ajute la economisirea gazelor”.
Operaţiunile la centralele electrice pe bază de cărbune trebuiau să se încheie în 30 aprilie 2023, dar au fost prelungite până în 31 martie 2024, în contextul implementării planurilor de urgenţă privind gazele, a informat Ministerul Economiei.
Coaliţia condusă de cancelarul Olaf Scholz a ajuns la un acord pentru ca două dintre ultimele trei centrale nucleare din Germania să fie puse în rezervă pentru a fi disponibile şi dincolo de finalul acestui an, dacă situaţia o va cere, inversând practic o decizie anterioară, care prevedea închiderea facilităţilor. Guvernul de la Berlin a fost presat să amâne momentul închiderii definitive a centralelor nucleare după ce invadarea Ucrainei a declanşat o creştere dramatică a preţurilor la energie.
Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*