default-logo

Revedere cu emoții după 50 de ani

Recent, în data de 23 septembrie 2022, absolvenții Liceului teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Iași și-au dat întâlnire pentru a marca trecerea celor 50 de ani de când au părăsit această instituție de învățământ.

Într-o minunată zi de toamnă s-au adunat în curtea liceului, apoi au intrat în școală, unde organizatorii i-au întâmpinat cu flori și o broșură conținând imagini din anii de liceu. Cancelaria a fost transformată în sală de clasă, unde au pășit timid cei aproape 30 de absolvenți care s-au bucurat că au avut alături și doi profesori ajunși la o venerabilă vârstă: d-na Maria Plăeșu și d-nul Alexandru Manoliu (98 ani). Directoarea liceului, d-na Cristina Maximiuc, i-a impresionat prin sensibila urare de bun venit.

După ce au scăpat de emoțiile revederii, îi surprinde catalogul. Profesoara de fizică, Maria Plăeșu, deschide catalogul și rând pe rând fiecare spune ce a făcut în acești 50 de ani pe plan profesional și personal. Majoritatea sunt la pensie, părinți și bunici fericiți. Toți au uitat, în cele două ore petrecute în liceu, de grijile de zi cu zi, de boli sau alte suferințe. Bucuria revederii este prea mare, devenind cea mai frumoasă zi de școală.

Impresionant a fost discursul d-nei profesor Maria Plăeșu, dar și cel al d-nului profesor Alexandru Manoliu, care a prezentat în versuri bucuria reîntâlnirii cu absolvenții.

Organizatorii au pregătit pentru profesori diplome onorifice: „Ca semn de mulțumire pentru eforturile depuse și pentru sprijinul acordat, pentru că ne-ați împărtășit din cunoștințele dumneavoastră și ne-ați împrumutat din valorile dumneavoastră. Eforturile dumneavoastră nu au fost în zadar”.

Întâlnirea s-a mutat la un restaurant, unde, în continuare, s-au depănat amintiri, s-a dansat, simțindu-se toți din nou ca la 18 ani, tineri și fără griji.

La despărțire și-au dat întâlnire în 2023, când vor împlini frumoasa vârstă de 70 de ani.

Rodica Rodean / UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*