◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

CFR Cluj a suferit cu Young Boys, dar rămâne în cărțile calificării! Clasamentul grupei

CFR Cluj și Young Boys Berna au remizat, scor 1-1, în etapa secundă a grupei A din Europa League.

Cronică de Remus Răureanu la CFR Cluj – Young Boys Berna 1-1: Au ruginit roboții „Bursucului”

Clujenii au fost dominați în majoritatea timpului, au condus cu 1-0, apoi au greșit o dată și le-au dispărut două puncte. Au, oricum, patru puncte și pot calcula pentru calificare, înaintea unei „duble” cu Roma programate în luna aceasta.

Cu spiritul de luptă, cu plăcerea de a se bate fază după fază, meci de meci, CFR supraviețuiește și în cele mai rele situații. Clujul a câștigat la Sofia după ce a suferit în prima repriză, în care ȚSKA păruse mai tehnică, mai fină. Și Young Boys îi domină pe vișinii. Nu domină clar elvețienii, ei împing jocul către poarta lui Bălgrădean ca la un asediu purtat cu arme prea grele, prea vechi. 

Trupa din Berna deține jucători corecți, dar nu are vreun fotbalist cu o creativitate extraordinară. Este motivul pentru care Young Boys nu au avantaj la capătul primei părți a meciului, în care au atacat mai clar. CFR suportă presiunea și, cumva, se descurcă din nou. Hoban îi trimite balonul lui Rondon, venezueleanul se întoarce și șutează rapid. Cu un pic de noroc, mingea pe care a trimis-o Mario a fost deviată și a rezultat o execuție imparabilă. În avantaj, vișiniii s-au retras și mai mult, până când li s-a fisurat baricada. 

Nu pot, într-un oraș atât de frumos, să construiesc o echipă care să joace urât”, a spus Vincenzo Montella în perioada în care o conducea pe Fiorentina. Echipa lui Petrescu nu joacă frumos. Sigur, orașul nu are nicio vină, însă vremea e în acord cu bătălia haotică de pe teren. E destul de frig și e o umezeală care intră-n oase. Vișiniii continuă să joace la fel, caută să-și securizeze apărarea și mai speră să dea o lovitură dintr-o fază fixă ori dintr-o deviere, așa cum s-a întâmplat la golul lui Rondon. 

Vremea reumatică îi uzează pe „veteranii” lui Petrescu. Vinicius, 36 de ani, s-a accidentat devreme. Dan îl înlocuiește pentru ultimele zece minute pe Hoban, de aproape 38 de ani. Înlocuitorul lui Ovidiu, Itu, greșește prima atingere și îi pune pe contraatac pe oaspeți. Pereira mai are o mică șansă, doar că francezul alunecă și tehnica lui bună nu mai contează, catapultează mingea, din cădere, un metru peste poartă. Și un fotbalist foarte tehnic ajunge să joace tot scrâșnit în planul lui Petrescu, unul creat pentru roboți capabili să alerge, să degajeze mingea cât mai lung și să lupte la baionetă în fiecare moment al jocului. 

Rețeta cam rudimentară a câștigat patru puncte din primele două etape ale acestei grupe. În condițiile date, o critică a stilului pare un moft. Nespectaculoasa formulă a „Bursucului” e singura din România capabilă să mai obțină câte ceva din meciuri europene importante.

Continuare pe GSP.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *