default-logo

Elevii bucureșteni sunt provocați la un concurs de eseuri, pe teme jurnalistice

Regulament de concurs

Scop
În perspectiva celebrării celor două evenimente majore din viața României – aniversarea unui secol de la înfăptuirea României Mari și a 100 de ani de la înființarea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România- conducerea Uniunii, în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București organizează prima ediție a Concursului de eseuri cu tema 100 de ani de jurnalism profesionist în România. Datorie, evoluție, perspective.

Participanți
Concursul este rezervat elevilor din ciclul gimnazial și liceal interesați de fenomenul jurnalistic, de la noi și din lume, de istoria UZPR, și de realizările unor mari jurnaliști români, de fenomenul receptării de către publicul cititor a presei și a fenomenului mass-media, în general.

Mod de desfășurare
Concursul se va desfășura în perioada 1 noiembrie 2018-31 ianuarie 2019, și va consta în elaborarea unui eseu pe o temă liberă, inspirat fie din istoria presei din România, ori a personalităților din viața culturală și publicistică, sau, după caz, vor viza modul cum concurenții percep profesia de jurnalist, așa cum se practică ea în zilele noastre, sau cum se profilează ea pe viitor.
Eseurile vor fi trimise juriului pe adresa uzp100concurs@gmail.com în format electronic, corp 12, Times New Roman, cu diacritice, spațiere 1,5 rând, având maxim 1000 de cuvinte 1, sau 1, 5-2 file file standard, și vor fi semnate în clar, cu indicarea Școlii de proveniență, a clasei, precum și a adresei de domiciliu.

4. Afișarea rezultatelor și premierea câştigătorilor
Juriul, alcătuit din jurnaliști de prestigiu, desemnați de conducerea UZPR, și de cadre didactice cu experiență, propuse de conducerea IȘMB, vor selecta cele mai valoroase creații, pe care le vor propune, ulterior, spre publicare în revista UZPR
Concursul are loc în perspectiva organizării, în primăvara anului 2019, a unui spectacol-eveniment cu prilejul Centenarului UZPR, care să evidențieze parcursul neîntrerupt al uneia din cele mai notabile profesii și bresle profesionale din România, aceea de jurnalist.
Pentru elevii premianți și profesorii lor, va fi organizat un eveniment public, cu mulți invitați, în cadrul căruia se vor acorda Diplome și cărți, editate de UZPR, precum și o legitimație de membru al UZPR – junior.

Despre autor

Articole asemănătoare

Posted On 15 ian. 2022
, By

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.