default-logo

Emisiune monetară specială în cinstea Jubileului de Platină al Reginei Elisabeta a II-a

The Royal Mint – Monetăria Regală a Marii Britanii – a anunţat emiterea în 2022 a unei noi monede de 50 de penny, pentru a marca Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a.
Moneda va avea inscripţionat numărul 70, reprezentând numărul de ani marcaţi de la urcarea pe tron a suveranei britanice.
Designul monedei a fost aprobat de regină şi este prima dată când un eveniment regal este sărbătorit pe reversul unei monede de 50 de penny. „Monetăria Regală se bucură de o istorie mândră de emitere de monede pentru monarhii britanici, iar anul 2022 va fi unul de mare sărbătoare pentru Majestatea Sa Regina, cu aşteptatul Jubileu de Platină. Monetăria Regală este încântată să dezvăluie designul monedei comemorative de 50 de penny cu ocazia Jubileului de Platină înainte de emiterea să anul viitor”, a declarat Clare Maclennan, director al diviziei de monede comemorative din cadrul The Royal Mint.
Regina Elisabeta a II-a va fi primul monarh britanic care va sărbători un Jubileu de Platină, fiind aşteptate angajamente oficiale pentru a marca ocazia specială, în decursul întregului an viitor.
Jubileul celui mai longeviv monarh britanic va fi celebrat prin mai multe evenimente naţionale, pe parcursul unui week-end prelungit, de patru zile, de joi, 2 iunie 2022, până duminică, 5 iunie 2022.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.