default-logo

Spectacol dedicat Zilei Naţionale a României, la Opera Naţională Bucureşti

Un spectacol dedicat Zilei Naţionale a României va avea loc la Opera Naţională Bucureşti, pe 1 Decembrie, de la ora 18:30, în Foaierul Galben.
Potrivit reprezentanților instituției, în programul serii se vor regăsi un recital de piese româneşti în interpretarea mai multor solişti acompaniaţi de pian şi „Dixtuorul pentru suflători în Re major op. 14”, de George Enescu, în interpretarea ansamblului de suflători al Operei Naţionale Bucureşti, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Conceptul regizoral poartă semnătura Claudiei Machedon.
Recitalul de piese româneşti va fi susţinut de soliştii Simonida Luţescu (soprană), Sorana Negrea (mezzosoprană), Mihaela Stanciu (soprană), Ion Dimieru (bas), Daniel Filipescu (bariton) şi Liviu Îndricau (tenor), acompaniaţi de pianista Monica Gemene.
Dixtuorul sau Decetul în Re major pentru instrumente de suflat, op.14, a fost compus de George Enescu în 1906. Vor interpreta Nicoleta Amzulescu şi Luiza Cârlan la flaut, Lucia Petroianu la oboi, Adrian Luncanu la corn englez, Cristian Petrişor şi Ştefan Voinic la clarinet, Zoltan Karpatti şi Alin Dănilă la fagot şi Mihai Adetu şi Andrei Pavel la corn francez.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.