default-logo

Concertul de Anul Nou de la Viena, din nou în direct la TVR

Concertul de Anul Nou, susţinut de Orchestra Filarmonicii din Viena în impunătoarea Sală de Aur de la Musikverein, va fi din nou în direct la Televiziunea Română, sâmbătă, de la ora 12.15. Muzica familiei Strauss şi a contemporanilor săi va fi dirijată de Daniel Barenboim.

După ediţiile de succes din 2009 şi 2014 ale Concertului de Anul Nou, muzicianul de origine israeliano-argentiniană a ales pentru 2022 un program eminamente vienez, cu creaţii semnate de Johann Strauss tatăl şi fiul, dar şi compoziţii de Joseph Hellmesberger Jr., Eduard Straus sau Carl Michael Ziehrer.

Pe 1 ianuarie 2022, nu mai puţin de şase valsuri şi polci din impresionantul repertoriu al dinastiei Strauss se vor auzi în premieră la Musikverein, cu ocazia împlinirii, în 2022, a 50 de ani de la Convenţia Patrimoniului Mondial Unesco. Momentele de balet ce vor încânta telespectatorii din întreaga lume sunt filmate în edificii de pe Lista Patrimoniului Mondial. Un moment special va putea fi văzut în Palatul Hofburg, la arena de călărie de iarnă a Şcolii Spaniole de Echitaţie din Viena, recunoscută ca patrimoniu cultural imaterial din 2015.

Regizorul Michael Beyer va coordona pentru a noua oară imaginea spectacolui filmat cu 17 camere şi televizat în peste 90 de ţări de pe mapamond, cu un public estimat la aproximativ 50 de milioane de telespectatori.

În România, Concertul de Anul Nou de la Viena va fi comentat pentru TVR de muzicologul şi jurnalistul Cătălin Sava.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.