default-logo

„Jurnalismul nu este răzvrătire!”. SUA condamnă închiderea publicaţiei online Stand News, din Hong Kong

Secretarul de stat american Antony Blinken a condamnat închiderea publicaţiei online pro-democraţie Stand News, afirmând că aceasta subminează „credibilitatea” Honk Kong-ului.

„Prin reducerea la tăcere mass-media independente, China şi autorităţile locale subminează credibilitatea şi viabilitatea Hong Kong-ului. Autorităţile care au încredere în ele însele şi nu le este teamă de adevăr primesc favorabil presa liberă. Cerem Chinei şi autorităţilor de la Hong Kong să nu mai vizeze mass-media independente şi să-i elibereze imediat pe acei jurnalişti şi directori care au fost reţinuţi şi puşi sub acuzare pe nedeprept. Jurnalismul nu este răzvrătire”, a declarat oficialul american, într-un comunicat.

Sute de poliţişti de securitate naţională din Hong Kong au percheziţionat biroul trustului pro-democraţie Stand News şi au arestat şase persoane, inclusiv seniori din echipă, pentru „conspiraţia la informaţii instigatoare”, în cea mai recentă represiune împotriva presei independente din teritoriu.

Biroul Stand News, care se află într-o clădire industrială din districtul clasei muncitoare Kwun Tong, a fost parţial închis de zeci de poliţişti, potrivit unui reporter Reuters aflat la faţa locului.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*