default-logo

Oriini Kaipara, primul prezentator de știri cu tatuaj maori pe față

Prezentatorul Oriini Kaipara este prima persoană care a citit un buletin de știri la o oră de maximă audiență cu un tatuaj maori pe față.

Oriini Kaipara a prezentat jurnalul la ora 18.00, pentru Newshub, înlocuindu-le pe gazdele obișnuite ale emisiunii, Sam Hayes și Mike McRoberts.

Tatuajul pe bărbie al tinerei în vârstă de 37 de ani – numit moko kauae – este unul purtat în mod tradițional de femeile maori și Kaipara a mărturisit că visul său de-a lungul vieții a fost să citească știri în prim time în acest fel.

Jurnalista și-a făcut tatuajul în 2017, după ce a descoperit că era 100% maori, printr-un test ADN. Kaipara a remarcat cât de „incitant a fost și cât de mult i-a plăcut” să fie prima femeie care prezintă un buletin de știri cu un tatuaj maori pe față: „Sunt mândră să văd cât de departe am ajuns – să pot prezenta știrile de la ora 18.00. Este cu siguranță un pas înainte”.

Kaipara a părăsit TVNZ în luna mai și urmează să ocupe permanent postul de prezentator la Newshub Live, sperând să rămână permanent la pupitrul știrilor de la ora 18.00. „Este un mare câștig pentru această generație și pentru următoarele zece generații – nu lăsați identitatea sau cultura voastră să vă țină înapoi de la nimic! Folosiți-o ca pe o putere, pentru a face lucruri grozave pentru toată lumea”, spuine Kaipara.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.