default-logo

Publicația Stand News, închisă după un raid al Poliției din Hong Kong

Publicația Stand News a anunțat că se va închide după ce poliția i-a percheziționat birourile și a arestat conducerea. „Redactorul-șef interimar, Patrick Lam, a demisionat și toți angajații sunt concediați. Din cauza situației, Stand News își oprește acum operațiunile”, a postat redacția pe Facebook.

Sute de polițiști responsabili cu securitatea națională din Hong Kong au percheziționat birourile instituției de presă și au arestat șase persoane, în ceea ce este considerat cea mai recentă acțiune de represiune împotriva presei independente. Printre cei arestați s-au numărat activiști proeminenți din Hong Kong, care au făcut parte anterior în consiliul de administrație al Stand News. Au fost efectuate și percheziții la casele jurnaliştilor.

Poliția a anunțat, într-o declarație, că efectuează o percheziție cu , mandate prin care este autorizată „să sechestreze materiale jurnalistice relevante”. De asemenea, Poliția a confirmat că a înghețat 61 de milioane de dolari HK (6 milioane de lire sterline) din activele Stand News.

Șeful Poliției, Steve Li, afirmă că Stand News a publicat articole care incitau la ură, spunând că unele piese au făcut acuzații nefondate că recentele condamnări pentru proteste ar fi fost un abuz de putere. El a enumerat, de asemenea, exemple în care instituția de presă a realizat interviuri cu oameni care pledează pentru independența Hong Kong-ului.

Poliția investighează, de asemenea, motivul pentru care Stand News a înființat un birou din Regatul Unit la începutul acestui an, legând instituția de presă de ideea unui acord cu „forțele străine”, ceea ce este considerat o crimă conform legii securității naționale.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*