default-logo

„Vatra Veche” nr. 12 (156) /decembrie 2021. Lectură pentru amatorii de rafinament

Stilată, extinsă, cu o voce de sine stătătoare, revista „Vatra Veche” încheie anul 2021 cu un număr 12 dens și cuprinzător.

Sumarul include o pleiadă de texte de ținută, publicația debutând cu editorialul semnat de scriitorul, jurnalistul și omul de cultură Nicolae Băbiuț, realizatorul revistei, membru al Consiliului Director al UZPR, care a împlinit recent 65 de ani și care privește deopotrivă înapoi cu mândrie și înainte cu înțelepciune și cu o molipsitoare dispoziție de a le arăta tinerelor generații „cum se face”: „Eu, pentru a trece vama lui «65», mi-am ales să mă sărbătoresc în mod aparte, prin muncă. Așa mi-am impus ca în fiecare lună să realizez câte două volume, din care unul de poezie, critică, publicistică, iar celălalt cuprinzând pagini de jurnal…”. Momentul aniversar este marcat prin materiale cu ton cald, dedicate lui Nicolae Băciuț pe spații ample, realizate de pr. Georghe Nicolae Șincan, Veronica Pavel Lerner, Zenovia Zamfir, Ioan Marcoș, Cristina Sava sau Valeria Bilț.

Dincolo de evenimentul atât de special pentru Nicolae Băciuț și pentru toți cei care îi prețuiesc statura culturală, revista „Vatra Veche” nr. 12 (156) /decembrie 2021 se înfățișează cu binecunoscuta alonjă, publicând recenzii, reportaj cultural, interviu, poezie, proză, eseuri, portrete în tușe inedite, corespondență, memorialistică, cronică literară.

Bogat ilustrată cu lucrări semnate de Valeriu Tolan, „Vatra Veche” de sfârșit de an 2021 cum n-a fost altul își reconfirmă standardul cu care și-a obișnuit publicul și rămâne aceeași lectură provocatoare, cu mii de sensuri, pentru amatorii de rafinament. (Roxana Istudor)

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.