◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Burse de până la 150.000 de lei pentru studiul efectelor consumului moderat de bere

Un nou program de burse de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea este derulat de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție în perioada 1 aprilie – 1 decembrie 2020. Valoarea totală a burselor este de până la 150.000 de lei

Programul se adresează studenților aflați în an terminal la specializări denatură științifică (medicină, biologie, chimie), darși la specializări conexe, precum nutriție,educație fizică sau științe sociale, masteranzi,doctoranzi sau post-doctoranzi din centre deînvățământ superior sau centre de cercetare dinRomânia. Aceștia pot alege ca tema și studiul derulat să reprezinte lucrarea de licență de finalizare a studiilor.  

Totodată, în program se pot înscrie și cadre medicale cu specializările diabet, nutriție,boli metabolice și cardiologie, dar și cadre didactice din învățământul universitar și post-universitar, care își pot coordona studenții pentru realizarea unui astfel de studiu.

Pentru a aplica, toți cei interesați pot solicita un formular de înscriere la adresa de email centru@beresanatatenutritie.ro sau îl pot descărca accesând pagina http://beresanatatenutritie.ro/burse-de-cercetare.aspx, pe care ulterior îl completează și îl depun pe email până la data de 1decembrie2020.

Pentru a fi eligibili, studenții aplicanțivor trebui să apeleze la un coordonator de proiect dintr-o instituție de învățământ superior sau centru de cercetare din România și care să fie cel puțin asistent universitar sau cercetător științific.Aplicanții cadre medicale pot depune proiectul în nume propriu sau ca parte a unei echipe de medici, fără a fi necesar un coordonator de proiect.

„Ne-am propus să oferim publicului larg dar și comunității medicale, informații valide despre consumul moderat de bere asupra organismului uman pe baza unor studii științifice. Continuăm să explorăm potențialele efecte benefice ale consumului moderat de bere și ne dorim să descoperim alte noi și originale abordări, completând lista celor șase studii realizate până în prezent sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. Sigur, prin informațiile pe care le oferim ne dorim să contribuim, în primul rând, la adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat în rândul românilor”,  a declarat dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Toate detaliile cu privire la procesul de înscriere, condițiile de eligibilitate,

GoodFon.ru

procesul de selecție și de realizare a studiilor după anunțarea câștigătorilor sunt disponibile în regulamentul oficial care poate fi accesat online, pe site-ul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție: http://beresanatatenutritie.ro/

Până în prezent, sub umbrela Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție au fost realizateșase studii care au analizat teme diverse: rolul consumului moderat de bere asupra memoriei autobiografice investigat cu ajutorul neuroimagisticii, consumul moderat  de bere si ameliorarea simptomelor asociate perioadei post-menopauză, parametrii somatici caracteristici statusului ponderal și consumul de bere în România, evaluarea efectului consumului de bere asupra hemostazei la subiecți sănătoși, influența consumului moderat de bere asupra unor markeri ai stresului oxidativ, consumul moderat de bere poate ajuta organismul să își revină mai repede după efort fizic, fără să afecteze forța și viteza.

De altfel, studiul privind mitul burții de bere, „Obezitatea abdominală și consumul de bere”, realizat de către Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, a fost publicat la finalul anului trecut în revista medicală de specialitate, Analele Universității „Dunărea de Jos” din Galați.Mai multe informații despre acest studiu puteți găsi aici:shorturl.at/nrHU8

Consumul moderat de bere este definit de OrganizațiaMondială a Sănătății ca o cantitate zilnică de 660 mlde bere pentru bărbați și 330 ml de bere pentru femei,cu maxim 5% alcool.

*****

 Despre Centrul de Studii despre Bere Sănătate și Nutriție

 Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție este o entitate cu caracter științific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine și calitatea de Președinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă și consultant în probleme de nutriție, deținând calitatea de Secretar general, și dr. Mihaela Begea, doctor în științe inginerești.

Înființat în luna decembrie a anului 2011 și lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii științifice și diseminarea informațiilor în domeniu în rândul comunității medicale și a publicului larg.

Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetării de la noi din țară, Centrul finanțează anual studii de cercetare în

domeniu, sub forma de burse acordate studenților, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de vârstă. Toate detaliile privind structura și componența Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție pot fi găsite la adresa:

www.beresanatatenutritie.ro.

Pentru mai multe informatii:

Adelina Ionașcu

The Public Advisors

Tel: 0753 047 591

E-mail: adelina.ionascu@publicadvisors.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *