◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Istoricul italian Carlo Troya: Geții lui Zalmoxis au fost strămoșii Goților lui Theodoric

Istoria oficială a României cu privire la geto-daci și continuitatea lor ignoră o sumedenie de izvoare istorice și dovezi arheologice din afara țării noastre. Pentru că nu convin dogmei oficiale cu privire la formarea poporului român sau cu privire la uriașa influență avută de geto-daci în întreaga Europă.

Printre aceste izvoare ignorate se numără și opera istoricului italian Carlo Troya care, în lucrarea „Istoria Italiei în Evul Mediu”, scrisă în secolul al XIX-lea, dedică nu mai puțin de 3.500 de pagini istoriei geto-dacilor, istorie pe care o descrie pentru o perioadă de peste 2.000 de ani – din secolul VII î.e.n. până în secolul XV, în perioada Evului Mediu. În această lucrare, el vorbește (printre multe altele) despre faptul că geții lui Zalmoxis au fost strămoșii goților lui Theodoric cel Mare, stăpânul Peninsulei Italice în secolul V.

Carlo Troya a fost un important istoric al secolului al XIX-lea, om politic și prim-ministru al Regatului Celor Două Sicilii. Lucrarea sa, uriașă prin întindere și documentare, conține informații foarte importante susținute, în bibliografie, de mii de lucrări din toate perioadele istorice. Un lucru extraordinar.

În aceste condiții, a o ignora, nu este decât o dovadă a relei credințe sau a micimii științifice a celor care conduc destinele istoriei naționale.

Pentru a afla mai multe despre conținutul celor 3.500 de pagini destinate istoriei geto-dacilor dar și despre autorul lor, italianul Carlo Troya, vă invit să urmăriți o emisiune realizată împreună cu domul Dumitru Ioncică, editorul acestei cărți în România, pe care o puteți viziona mai jos.

Ediția publicată în România poartă numele ARGUMENTE PENTRU RESCRIEREA ISTORIEI EUROPENE și poate fi comandată online aici: DACIA ART sau la telefon 0721 096 069.

Daniel Roxin / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *