◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

Din gândurile înțelepte ale unor oameni care au trăit înaintea ivirii noastre în lume

O expresie plină de îngrijorarea mea sufletească și a altor români miloși în tragicele vremuri ale ucigătorului COVID-19: Cine îi salvează pe medicii și pe asistenții medicali eroi, atunci când devin și ei bolnavi  și muritori ca pacienții lor!? (Ioan Vulcan-Agniteanul)

1.-Totul este frumos, dar nu oricine poate să-l vadă. 2.-Nu contează cât de lent înaintezi, atâta timp cât nu te oprești. 3.-Adevărata noastră glorie nu constă în a nu cădea, ci în a ne ridica de fiecare dată când cădem. 4.-Adevăratul defect este să ai defecte și să nu le îndrepți. 5.-Numai cel mai înțelept om și omul cel mai prost nu se schimbă niciodată. 6.-A iubi un om sau un lucru oarecare, înseamnă a dorii ca el să trăiască și să dăinuiască. 7.-Respectă-te pe tine și ceilalți te vor respecta. 8.-Studiază trecutul pentru a înțelege viitorul. 9.-Alegeți o profesie care îți place și nu vei murii nici măcar o zi în viață. 10.-Dacă nu iubim viața, cum putem ști ce este moartea. 11.-Tăcerea este un prieten adevărat, care nu ne trădează niciodată. 12.-Dacă urăști înseamnă că ai fost învins. 13.-Cel care vrea să mute un munte, începe cu pietrele mai mici.14.-A fi sărac și a nu dispera e greu. A fi bogat și a nu deveni arogant este și mai greu. 15.-Uită jignirile, dar niciodată să nu uiți bunătatea. 16.-Natura ne aseamănă, educația ne deosebește. 17.-Nu trebuie să fi tristă că n-ai fost remarcat. Fi trist că n-ai făcut ceva remarcabil.
18.-Cuvintele sunt vocea inimii. 19.-Fericirea aparține celor care știu să o facă să aștepte. 20.-De vei vrea să trăiești cum se cuvine, atunci mai întâi învață să mori. 21.-Mă întrebi de ce cumpăr orez și flori? Cumpăr orez ca să trăiesc și flori ca să mă bucur că trăiesc. 22.-Să răsplătești răul cu binele e o absurditate. Atunci cu ce plătești binele?. 23.-Păcatele tinereții le plătim la bătrânețe. 24.-A te mulțumii cu puțin este o virtute mare. 25.-Mânia este o nebuni de scurtă durată, stăpânește-ți mânia, căci dacă nu este ținută în frâu, ea îți poruncește. 26.-Trăiește-ți ziu de azi, nu te încrede în cea următoare. 27.-Ferice de cel departe de orice griji. 28.-Lucrul început este pe jumătate făcut. 29.-Nu există pe lume ceva mai greu pentru om decât să fie sincer și ceva mai ușor decât să fie lingușitor. Prima îți poate aduce necazuri, cea de-a doua folose”. 30.-Ține cont că fiecare zi poate fi ultima pentru tine.

Sibiu, joi, 2 aprilie 2020

 Ioan Vulcan-AGNITEANUL / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *